Geçtiğimiz günlerde Başkan Özkan Çetinkaya, Karabük Belediyesinin 623 Milyon lira borcu olduğu konusunda bir açıklama yapmıştı.

Belediye Başkanı Çetinkaya, seçimlerden önce son üç ay içinde 287 Milyon lira harcama yapılarak belediyenin daha da borçlandırıldığının ayrıca altını çizmişti.

Dün de konuyla ilgili MHP Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu ile yine MHP Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Ahmet Arslan detaylı bir açıklama yaparak, Karabük Belediyesini borç batağında gibi gösterilmek istenildiğini, halbuki böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtmişlerdi.

Belediye gibi kurumların mali bütçe açıklanmasının gelir, giderler şeklinde olması gerektiği ifade edilmiş ve Başkan Çetinkaya’nın, seçimlerde verdiği vaatlerini yerine getirmemek için enkaz edebiyatı yapmakla suçlamışlardı.

RAFET VERGİLİ DETAYLI AÇIKLAMA YAPACAK

2009- 2023 Yılları arasında 15 yıl Karabük Belediye Başkanlığı yapan Rafet Vergili, Yeni Başkan Özkan Çetinkaya’nın belediyenin borçları ile ilgili yaptığı açıklamada, farklı bir algının oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

Önceki Başkan Vergili, “Karabük Belediyesi güçlü mali bir yapıya sahiptir. ‘Belediye borç içinde, kasası boş’ gibi gerçek olmayan algılar oluşturulmaya çalışılıyorsa, korkarım farklı amaçlar var. Planlanmış ve vadelere yayılmış aylık ödemeleri çok rahat ödeyebilecek bir mali yapıya sahip olan Karabük Belediyesi ile ilgili neden böyle bir yaygara kopartılmak isteniliyor? Bunların hepsini detayları ile açıklayacağım.” Dedi.

Önümüzdeki Cuma veya Cumartesi günü Karabük’e gelerek, geniş katılımlı bir basın toplantısı yapması beklenilen Vergili, yoğun bir iş çalışması ve seyahatlerinde olduğunu belirterek, “İnşallah bu hafta sonuna doğru Karabük’e geleceğim. Kapsamlı bir basın toplantısı yapmayı düşünüyorum. Bakalım kimin ne amacı varmış, kim ne yapmaya çalışıyormuş? Göreceğiz. Vatandaşı kandırmaya çalışıyorlar.” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi