Bu süreci yöneten kişi ise psikolojik danışmanlardır. 

Psikolojik danışman, psikolojik yöntemler ve teknikler yolu ile danışanlarına yardımcı olurlar. Danışanın, sağlıklı kararlar verebilmesi ve uyum gösterme yolu ile kendini gerçekleştirmesine destek olmak psikolojik danışmanlığın amaçları arasında bulunur.

Psikolojik Danışmanlık hakkında açıklamalarda bulunan RNK GRUP AKADEMİ DİKKAT MERKEZİ Uzman Danışmanlarından Aysun Özen konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK NEDİR VE KİMLERE UYGULANIR?

Psikolojik danışmanlık süreci, bireylerin kendileri ve çevrelerine daha iyi uyum sağlamalarına yönelik becerilerin kazandırıldığı ve problemlerinin üstesinden kendi başlarına gelebilmeleri için gereken bağımsızlığın kazandırıldığı sürecin bir bütünüdür. Psikolojik danışman ve danışanın iş birliği içinde yürüttüğü bir süreçtir. Hem danışanın hem de Psikolojik Danışmanın motivasyonuyla gerçekleşmektedir. Danışan hayatlarındaki var olan eğitim, kariyer, ilişki problemleri, öğrenme ve beceri eksiklikleri, yas ve kaygı sorunları, stres yönetimi gibi olumsuz deneyimlerle başa çıkmak, kişiler arası uyum ve ruhsal bozukluklar gibi birçok konuyu kapsayabilir. Psikolojik Danışmanlar; çocuklar, ergenler, yetişkinler ve çiftlerle çalışmak gibi belirli alanlarda uzmanlaşmış meslek uzmanlarıdırlar.

AİLE VE ÇİFT DANIŞMANLIĞI NEDİR?

Aile Danışmanı, evli çiftlerin veya birliktelik yürüten bireylerin, ev içinde ortaya çıkabilecek zihinsel veya duygusal sorunlarını aşmaya yönelik danışmanlık hizmeti veren bir kurumdur.
Görev ve Sorumluluklarımız ise: Aile bireylerini, sorunları yapıcı bir şekilde ele almak için beceri ve stratejiler geliştirmeye teşvik etmek. Boşanma, Ayrılık, Çocuk Yetiştirme, Ev Yönetimi, Finansal Zorluklar gibi konularda danışanları bilgilendirmek. Aile bireyleriyle test görüşme ve gözlem yoluyla problemli davranışları belirlemek üzere danışmanlık vermektir.

OYUN TERAPİSİ NEDİR VE KİMLERE UYGULANIR?

Oyun Terapisi, çocuk Terapist arasındaki bir ilişkidir. Çocuğun kendi hissettiklerini, düşüncelerini, deneyimlerini, davranışlarını ifade etmesi keşfetmesi için çocuğun kendi düşüncelerini doğal yolla anlatmasının yoludur. Oyun Terapisi tedirgin çocukların içe atılmış isteklerini, bilinç dışı korku ve kaygılarını öğrenmek ve davranış bozukluklarını gidermek için başvurulan bir tekniktir.

OYUN TERAPİSİ KİMLERE UYGULANIR?

Oyun Terapisi 3-11 yaş çocuklara uygulanır. 
Boşanmış Aile Bireylerinin çocuklarına uygulanır.
Evlat edinilmiş veya Terk edilmiş çocuklara uygulanır.
Aile içi Şiddet Görmüş Çocuklara uygulanır.
Kaygı, Korku, Fobi gibi durumlarda uygulanır.
Kardeş kıskançlığı yaşayan çocuklara uygulanır.
Ailede Kayıp, Yas, Travma yaşamış çocuklara uygulanır.
Ders çalışma ve Okuma problemi olan çocuklara uygulanır.

HİZMET VERDİĞİMİZ BAŞKA ALANLAR

Ayrıca danışmanlık merkezimizde hizmet verdiğim diğer alanlar ise:
Ergen Danışmanlığı
Yetişkin, Bireysel Danışmanlık
Boşanma Danışmanlığı
Yaş Travma Danışmanlığı
Filial Oyun Terapisi
Resim Analizi
Çocuklarda Tiyatro Terapi
Gölge Öğretmen Akran Zorbalığı Anlama ve Önleme.

Daha detaylı bilgiler için;

RNK GRUP AKADEMİ DİKKAT MERKEZİ

AYSUN ÖZEN

Telefon: 0 541 200 78 98

Editör: Haber Merkezi