Yatırımcıların devlet teşvikleri konusunda bilgilendirilmesi amacıyla KTSO tarafından düzenlenen toplantıya katılan Ozan Canyurt, yanında yatırımcıları da getirdi.

Karabük'ü unutmadığını, Beşbin Evlerde bir işçi ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldiğini, buralarda doğup büyüdüklerini ifade eden Canyurt, "dumanlı kentin puslu çocuklarıyız" dedi.

Yaklaşık 10 yılı aşkın bir süredir Ankara'da büyük bir sağlık şirketinde kamu ilişkileri direktörü olarak görev yaptığını belirten Ozan Canyurt, beraberinde getirdiği iş insanıyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

"Serkan Bey benim çok sevdiğim, saygı duyduğum iş insanı bir dostum. Kendisiyle bu konudaki birlikteliğimiz çok eskiye dayanıyor. Kendisi inşaat ve yapı malzemeleri alanında bir ürünü Türkiye'de ithal ikamesi olarak yerli ve milli üretmeyi düşündüğünü söylediğinde bu konuda benden destek talebinde bulundu. Bende dedim ki, uzun yıllar kamu ilişkileri alanında çalışıyorum elimden gelen her şeyi size sunmaktan mutluluk duyarım. Yalnız tek bir şartım var; bu yatırımı Karabük'te yaparsanız dedik. Kendileri de ortakları ve yönetim kurulu üyeleriyle bir değerlendirmede bulundu. Karabük Eskipazar Organize Sanayi bölgesinde Karabüklülerle buluşturmak ve bir ön görüşmede bulunmak için şimdi buradayız."

Türkiye'de üretimi olmayan ürünü Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirmeyi planlıyorlar

Ozan Canyurt'un açıklamalarının ardından yapmayı planladıkları yatırımlar hakkında bilgiler veren iş insanı Serkan Aydın, Karabük'e kurmayı düşündükleri fabrikanın yerini Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi olarak düşündüklerini belirtti.

Kuracakları fabrikada yaklaşık 400 kişinin istihdam edileceğini ifade eden Aydın, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"İnşaat, otomotiv ve turizm alanında kendi çapımızda önemli sayılabilecek işler yaptık. Ozan beyin bahsettiği gibi böyle bir düşüncemiz doğdu. Ozan Beyin sanayi alanındaki destekleri ile Karabük ilinde yapmayı planladığımız üç tane fabrika var. Bunların en önemlisi sıva filesi. İnşaat alanında kullanılan şu anda ülkemizde üretimi olmayan bir ürün. İnşallah sizin de yardımlarınızla Eskipazar'da kurulacak olan Organize Sanayi bölgesinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Karabük ilinde düşünmemizin sebebi, Eskipazar'ın ve Karabük'ün lojistik ve konum açısından doğru bir yerde olması. Hem de yatırımları en iyi şekilde Karabük'ten diğer illere ulaşımı daha uygun bir şekilde aktarmamız açısından burayı uygun düşündük. Değerli kardeşim Ozan beyinde çok büyük destekleri oldu bu konuda ona da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

Editör: Haber Merkezi