Karabük Valiliğinden yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"Usulsüz kayıtlarla zimmetine para geçirme şüphesiyle hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulan ve Adli Kontrol Şartıyla serbest bırakılan Ovacık Mal Müdür Vekili İ. A. hakkında Cumhuriyet Savcısının itirazı üzerine ilgili mahkeme tarafından tutuklama kararı verilmiştir.
Kamuoyunu saygıyla duyurulur."

Neler Olmuştu

Karabük Defterdarlığından Ovacık Mal Müdürü vekili olarak atanan İsmail A., hakkında zimmetine para geçirdiği iddiasıyla işlem başlatılmıştı. İlk belirlemelere göre 3 milyon 500 bin milyon TL civarındaki kamu kaynağını farklı tarihlerde ve miktarlarda başka bir hesaba ve sevgilisine aktardığı, aynı zamanda bu paralarla şans oyunları oynadığı tespit edilmiş ve İsmail A., Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Olayın kamuoyu tarafından duyulmasının ardından Karabük Valiliğince bir açıkmalama yapılarak, Ovacık Mal Müdürlüğü muhasebe işlemlerinde yapılan usulsüzlükler nedeniyle Mal Müdür Vekilinin açığa alınarak görevinden uzaklaştırıldığı ve Karabük Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirmişti. Fakat İsmail A. tüm suçlamalara karşın sevkedildiği mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Öte yandan, görevinden el çektirilen ve açığa alınan Mal Müdürü İsmail A.'nın zimmete geçirdiği rakamın 3 milyon 500 bin TL civarında olduğu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı merkez denetim elemanları tarafından incelemenin devam ettiği edinilen bilgiler arasında.

Editör: Haber Merkezi