AK Partinin kuruluşunda yer alan ve bir dönem de il başkanlığı görevini üstlenen Ömer Ayar, bugün il binasında Karabük Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.

Aday adaylığını açıklayan Ömer Ayar, başvurusuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Epeydir böyle bir salonda bir araya gelmedik. 

Şöyle bir göz gezdirdiğimde hafiften hatıralarım canlanıyor, insan bi duygusallaşıyor. Buradaki her bir arkadaşımızla bire bir tanışıyoruz. O günden bugüne çok mesafeler kat edildi çok şeyler yapıldı, çok hizmetler aldı yürüdü. Lakin Türkiye'nin geldiği son dönemlere bakıldığında özellikle siyaset adına kimin nereye devrildiği, kimin nerde rol aldığı, kimin ne tarafa yakın ne tarafa uzak durduğunun karıştığı bu sisli ve puslu günlerde dedik ki biz aktif siyasete AK Parti ile girdik. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında girdik ve işte böyle özelliği olan bir günde dimdik net olarak yerimizin tam bir şekilde belli olması adına yine bugün bu göreve talip olma ihtiyacı hissettik. 

Birçok arkadaşımıza bakıyorum, uzun zamandır görev yapmış arkadaşlar işte 22 yıllık Türkiye iktidarının Türkiye'de tek başına iktidar olan ak partinin ayakta durmasının bu salonda duran dimdik gönüldaşlarının olduğuna inanıyorum.

Biz bir dava anlayışıyla çıktığımız bu yolda bugüne kadar nasıl dimdik yürüdüysek bugünden sonrada inşallah adam gibi adam Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve ekibinin arkasında rol almak ve hizmetlere onlarla beraber koşmak ve bu hizmetleri oluşturabilmek adına elimizden gelen bu gayreti bölgemizden oraya taşıyabilmek adına bu yarışta, bu davada bizde varız dedik. Bu samimiyetle karşınıza çıktık. 

Allah nasip ederse, böyle bir hizmet imkânı da sunarsa elimizden gelen gayreti geri bırakmayacağımız malumunuzdur."