'Afet bölgesinde kadınların tecavüze uğradığı' şeklindeki sözleri nedeniyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla gözaltına alınan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz'ün karşı çıkmasına rağmen Safranbolu'da konferans verdi.

AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz önceki günlerde yaptığı açıklamada, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'ye çağrıda bulunarak Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın vereceği konferansın iptal edilmesini istemişti.

Başkan Altınöz yaptığı çağrıda, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden paylaşımlarda bulunan Prof. Dr. Özgün Ahmet Ercan isimli bu provokatörün Safranbolu'da konferans verecek olmasını kabul etmiyoruz. Bilim adı altında provakatif söylemlere imza atan bu kişinin Safranbolu'ya getirilmesini reddediyoruz. Bu davetin ve konferansın iptal edilmesini istiyoruz.
Bilim adı altında provokatif söylemlere imza atan bu kişiyi Safranbolu'ya konferans için davet eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi bu konferans davetini yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz
" şeklinde ifadelerde bulunmuştu.

Safranbolu Belediye başkanı Elif Köse ise yapılan çağrıyı dikkate almayıp davetine sadık kalarak Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın 'deprem öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gerekenler' hakkında konferans vermesine imkân tanıdı.

Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 2045 yılına kadar İstanbul’da deprem beklemediğini, beklentisinin aksine her an meydana gelebilecek depremin Türkiye’ye zor anlar yaşatacağını belirtti.

Çok sayıda katılımın olduğu konferansta konuşan Ercan, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen deprem bölgesiyle ilgili “Orada yapmamız gereken göçü durdurmaktır. Yaklaşık 2 milyon kişi buradan göçtü. O bölgenin nüfusu 13 buçuk milyon. Söylediklerine göre 9 buçuk milyon kişi var. Bu göçün hemen durması gerekiyor. Anadolu’nun bir tarım belleği var. Eğer çiftçi ekici oradan göçerse kim ekip biçecek” dedi.

İstanbul’da meydana gelebilecek depremlerle ilgili değerlendirmede bulunan Ercan, “Umarım ki ben yanılmam 2045’e kadar İstanbul’a deprem gelmez. Eğer arkadaşlarımızın dediği gibi her an deprem olursa Kuzey Marmara’da vay Türkiye’nin haline” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadaki paylaşımı sonrası gözaltına alınması ile ilgili de konuşan Ercan, “Bir bilim adamı sadece işin deprem boyutuyla değil. O depremin sosyal yaşamda yaptığı etkileri konusunda devleti uyarmakla görevlidir. Dolayısıyla deprem bölgesinde oluştuğu söylenen bu olayların doğrudan doğruya devlet yetkililerine iletilmesi, ihbarı olayıdır. Bunu yanlış anlaşılma ve yorumlama olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.

BAŞKAN ALTINÖZ'DEN PROF. DR. ÖVGÜN AHMET ERCAN TEPKİSİ BAŞKAN ALTINÖZ'DEN PROF. DR. ÖVGÜN AHMET ERCAN TEPKİSİ