6 Şubat günü saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkım, saat 13.24’te Elbistan ilçesinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremle daha da artmıştı.

Depremin duyulmasının ardından tüm Türkiye gibi bir anda tek yürek olan Safranbolu, belediyenin de destek ve organizasyonlarıyla depremzedeleri yalnız bırakmadı. Belediye Başkanı Elif Köse'nin ilk günün sabah saatlerinde verdiği talimatın ardından çığ gibi büyüyen yardımlar, ivedilikle deprem bölgesine ulaştırılmaya devam ediyor.

Spor Salonunda Mağaza Oluşturuldu

Safranbolu’nun duyarlı ve yardım sever halkı ile birlikte onlarca aracın deprem bölgesine ulaştırıldığını kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Bir yandan yardımların gelmeye devam ettiğini, diğer yandan ilçeye gelen depremzede misafirler için mağaza oluşturulduğunu“söyledi.

s-belediyesi-4

Birimlerimiz 7/24 hizmet için hazır

Barış Mahallesinde bulunan Erdoğan Caymaz Yeni Nesil Spor Salonunda oluşturulan mağazada yine yardım severler tarafından gönderilen çocuk ve yetişkin giyim eşyalarının yanı sıra, çocuk bezi, hijyen malzemesi gibi argümanlarında olduğunu ifade eden Başkan Köse, “Misafirlerimiz için elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz. 7/24 hizmet vermek için birimlerimiz hazır” dedi. 

s-belediyesi-3

Başkan Elif Köse, Safranbolu'nun bölgeden gelen misafirlere büyük bir mutlulukla kucak açtığını belirterek, “her zaman yanlarında olacağız” diye konuştu.

s-belediyesi-1

s-belediyesi-2

s-belediyesi