Yenice Belediyesinde çalışan bazı işçiler, DİSK’e (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) bağlı Genel-İş Sendikası'na üye olmak istemeyince, maaşlarındaki sosyal haklardan kesinti yapılıyor.

Uzun yıllardır Yenice Belediyesinde yetkili olan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’ndan geçtiğimiz aylarda çok sayıda işçi istifa ederek, Hak-İş’e bağlı Hizmet İş Sendikası’na üye olmuşlardı. Genel İş Sendikası buna rağmen çoğunluğu sağlamış ve yetkili sendika pozisyonunu korumuştu.

MHP’li Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylının, halen DİSK’e bağlı Genel İş’e üye olmayan işçilere bir süredir baskı yaptığı da belirtiliyordu. DİSK’e üye olmayan 7-8 işçinin Hak İş’ten ayrılmadıkları için maaşlarından yemek bedeli, kömür parası ve maaşlara yansıtılan bazı ikramiyelerin kesildiği ifade ediliyor.

MHP’li Belediye’de DİSK’e Üye İşçilere 12.500, Hak İş’e Üye İşçilere 10 Bin Lira maaş veriliyor

MHP’li Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın DİSK üyesi olan işçilere 12 Bin 500 Lira maaş verirken, HAK İŞ Üyesi işçilerden ise maaşlara yansıtılan yemek bedeli, kömür parası ve ikramiyelerin kesildiğini ve 10 Bin lira civarında maaş verildiği öne sürülüyor.

DİSK’e üye olmak istemeyen işçilere Başkan Çaylı’nın ayrıca mobing uyguladığı ve en ağır şartlarda çalıştırdığı iddiaları da konuşuluyor.

MHP Karabük İl Başkanlığı Seyrediyor

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakına taban tabana zıt olan DİSK’in MHP’li bir belediyede korunması, yine Cumhur ittifakı içindeki MHP ile AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen Hak İş Konfederasyonun dışlanması ile ilgili “MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin bu durumdan bilgisi var mı?” diye soruyorlar.

Öte yandan MHP Karabük İl Başkanlığının yaşanan tüm bu olaylara seyirci kalmasına ise bir anlam verilemiyor.   

Editör: Ergün Başkaya