Karabük Kent meydanında başlanan Millet Bahçesi ve içindeki sosyal donatıları oluşturan binaların inşaat yapımı tasarruf tedbirleri nedeniyle durduruldu.

BRTV’den Mehmet Çetinkaya’nın haberine göre; Karabük Kent Meydanı, Millet Bahçesi ve Sosyal Donatıları inşaatı tasarruf tedbirleri nedeni ile durduruldu. Karabük’ün şehir merkezinde devam eden ve önümüzdeki yılın mart ayına kadar tamamlanması planlanan millet bahçesi ve donatıları ile ilgili inşaatın süresiz durdurulma kararı alınması karşısında AK Parti Karabük Milletvekilleri çalışma başlattı.

Dönemin Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından yapılan ve Karabük’te uzun yıllar Kent Meydanı olarak hizmet veren alan ile çevresi bir süre önce Millet Bahçesi yapılmasına karar verilmişti.

2022 yılında dönemin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un talimatı ve dönemin Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal’ın yoğun çabaları, dönemin Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin de yer tahsisi kabul etmesiyle birlikte Millet Bahçesi yapılması kararlaştırılmıştı.

20.12.2022 tarihinde ihalesi yapılan “Karabük Kent Meydanı Millet Bahçesi ve Donatıları” işinin sözleşmesi 18.01.2023 tarihinde yapılarak, proje alanı müteahhit firmaya teslim edilmişti.

2025’in üçüncü ayında bitmesi planlanan Millet Bahçesi inşaatı geçtiğimiz günlerde açıklanan tasarruf tedbirlerinin ardından ülkenin birçok yerinde olduğu gibi durdurulma kararı alındığı öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, “Açıklanan tasarruf tedbirleri nedeni ile yüzde 70’i tamamlanmayan işlerin durdurulması yönünde kararlar var. Biz, milletvekili arkadaşımız Cem Şahin ile birlikte Karabük şehir merkezinde yapımı devam eden Millet Bahçesi’nin durdurulmasının kente büyük zararlar vereceğini biliyoruz. Konuyu yakından takip ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere, Ankara’da sorunu çözümlemek için çaba harcıyoruz.” Dedi.

Karabük'ün tam ortasında bulunan Kent Meydanı Millet Bahçesi inşaatının tekrar başlayıp, biran önce bitirilmesi için şimdi tüm gözler milletvekilleri Cem Şahin ile Ali Keskinkılıç'ın çalışmalarının ardından alınacak neticeye çevrildi.   

Editör: Ergün Başkaya