Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi öğrencisi Mete Palancı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi Mimarlık ve Şehircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Gaziantep İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Yeşil Şehir Gaziantep” Kent Simgesi Tasarım Yarışmasında birinci oldu.

2021 yılında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) Yeşil Şehirler Programı’na katılan Gaziantep’in yeşil bir kent olarak temsil edilmesinde aracı olacak kent simgesinin tasarlanması amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi Mimarlık ve Şehircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Gaziantep İl Temsilciliği tarafından “Yeşil Şehir Gaziantep” Kent Simgesi Tasarım Yarışması düzenlendi. Yarışma kapsamında, Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi öğrencisi Mete Palancı düzenlenen yarışmaya katıldı.

Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi öğrencisi Mete Palancı gönderdiği  “KÖK” isimli tasarım projesi, jüri tarafından değerlendirildi ve yarışmada birincilik ödülüne layık görüldü.

Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi öğrencisi Palancı tarafından gerçekleştirilen tasarım projesi ile uygun eğimli bir yer seçilerek köklerin zarar görmeden ortaya çıkartılması ve toprakla olan bağının kesilmeden korunması amacıyla geliştirildi. Tasarlanan anıtsal yapı, yeşille birlikte yükselişi ve gelişimi simgeleyen önemli bir yapı olarak öne çıkıyor.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yaptığı açıklamada, “Karabük Üniversitesi öğrencilerimiz girdikleri pek çok yarışmada ödüllerle Karabük’e, Üniversitemize dönüyorlar. Bu durum Üniversitemizde ne kadar kaliteli bir eğitim verildiğini açıkça ortaya koymaktadır. Eğitim kalitemizi yükseltmeye ve akademik başarıları desteklemeye devam ediyoruz. Başarılı çalışmalarından dolayı öğrencilerimizi ve akademik personelimizi kutluyorum” ifadelerine yer verdi.