Türk Standartları Enstitüsü Baş Tetkik Görevlisi Mustafa Tekin’in katılımlarıyla Endüstriyel Adaptasyon Programı gerçekleştirildi.


 

1.-(31)Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Üniversitemiz dekanları, akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Türk Standartları Enstitüsü tanıtım videosu izletilerek başlayan programda, kısa bir konuşma yapan, Türk Standartları Enstitüsü Baş Tetkik Görevlisi Mustafa Tekin; “Sayın Dekanım ve sevgili gençler burada sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum programımıza hoş geldiniz. Bugün burada endüstriyel adaptasyon programı nedir, öğrencilere getirisi nedir bunları konuşacağız. Endüstriyel adaptasyon programı uygunluk değerlendirme sektörünün en önemli basamağı olan deney laboratuvarcılığı sektöründe yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak için başlatılan ve kar amacı gütmeyen bir sorumluluk projesidir. Çeşitli sürelerde enstitü laboratuvarlarımızda TS EN ISO/IEC17025 laboratuvar akreditasyonu standardı kapsamında deneyler ile sanayide kalite konusunda deneyim kazanmak için bir fırsattır.” diyerek Yatırımlarımız, Uygunluk değerlendirme sektörü, EAP Modülleri, Dünya da endüstriyel adaptasyon gibi konulara değinerek, katılımcıların merak ettikleri soruları cevaplandırdı ve program sona erdi.