AFAD Karabük İl Müdürü Gazanfer Erbay tarafından Karabük Üniversitesi personel ve öğrencilerine yönelik “Afet ve Acil Durum Yönetimi Farkındalık Eğitimi” gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Stratejik İlişkiler ve İmaj Geliştirme Kulübü tarafından 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen eğitim programında AFAD Karabük İl Müdürü Gazanfer Erbay tarafından bilgilendirme yapılırken, alınması gereken önlemler ve uygulanması gereken prosedürler üzerinde duruldu.

Akademik, idari personel ve öğrencilere verilen eğitimde afet ve acil durumun tanımı yapılarak karşılaşılabilecek riskler ve bu risklerden nasıl kaçınabilecekleri, nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında temel bilgiler verildi.

Afet bilinci oluşturmayı amaçlayan bu eğitimde, afetlerin doğası, hazırlık önlemleri, acil durum planları ve toplumun afetlere karşı nasıl tepki vereceği gibi konular ele alındı.

AFAD Karabük İl Müdürü Gazanfer Erbay , “Ülkemizde başta depremler olmak üzere doğa kaynaklı tehlikeler çok fazla zarar veriyor, afet haline dönüşüyor. En son 6 Şubat depremlerini yaşadık. Birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Burada da bugün Stratejik İlişkiler ve İmaj Geliştirme Kulübü öğrencilerimize afetle ilgili bilgiler vereceğiz.  Hiçbir tehlike, doğa kaynaklı tehlike veya insan kaynaklı tehlike zarar vermeden afet haline dönüşmez.  Bu tehlikelerin afet haline dönüşmesi için mutlaka zarar vermesi lazım. Bizler bilinçli bireyler olarak tehlikenin vereceği zararı önlemeye çalışacağız veya bu zarardan kendimizi en az kayıpla, hasarla kendimizi korumaya çalışacağız.  Afete karşı bilinçli bireyleri olacağız. Bizim de amacımız bu yönde. Tehlikelere karşı kendimizi nasıl koruyabiliriz? Nasıl önlemler alabiliriz? Nasıl bilinçli bireyler olabileceğiz? Bu gün bunları anlatacağız. Yani amacımızda bu tehlikeler artık zarar vermesin, Türkiye’de afet haline dönüşmesin” diye konuştu.

Editör: Özenay Kahriman