Kardemir A.Ş'nin bu zamana kadar her genel ve yerel seçimlerde siyaset platformundan uzak durması ile bilinen bir kuruluş olmasına rağmen, şirket içindeki bazı müdürlerin seçimlere müdahil olması iddiaları, tartışmalara yol açmaya başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, Kardemir A.Ş’de bazı müdürlerin seçime müdahil olduğunu ifade etti.

‘Seçim 2024’ canlı yayın konuğu olan MHP İl Başkanı Gedikoğlu, Kardemir A.Ş Kurumsal İletişim Müdürü Emrullah Taş’ın, Karabük’teki yerel seçimlere karıştığını, Karabük Belediyesi ve Rafet Vergili ile ilgili bazı ulusal yayın organlarında haberler yaptırdığını iddia etti.

Now ve diğer ulusal kanallarda yayınlanan Rafet Vergili’nin bazı haberleri ile ilgili AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt’ın “Karabük’ün marka değerini zedeliyorlar” açıklamasına cevap veren “MHP’li Gedikoğlu “Marka değerini zedelemek ile ilgili bu kardeşimizin çok ciddi telaşeleri, sıkıntıları, kaygıları var ise şayet; Kardemir deki basındaki bir arkadaşımız var. Onu ulusalda kullanıp ta yine Karabük ile ilgili çer, çöp videolarını ulusalda yayınlatıp, gereksiz anlamsız şekilde hassasiyeti orda da gösterecek.” dedi

Kardemir, Kurumsal İletişim Müdürü Emrullah Taş’ın seçimlere müdahil olması ile ilgili açıklamalarına şöyle devam eden Gedikoğlu “Şimdi gözümün içine bakıyorsunuz, benim ne demek istediğimi, ‘Kardemir'i neden kattın’ diye. Oradaki arkadaşımız da dikkat etsin. İspatlı, şahitli bu arkadaşımızın ulusalda bu konularla ilgili destek olduğu. Kardemir'de iş mi bitti? Biz Kardemir'in büyümesi ile Kardemir'in daha bir dünya markası olması ile ilgili senin iş tanımın ne ise onlarla ilgilensene. Safranbolu'da ki evlerde buluşup, buluşup da çeşitli toplantılara girip ‘Rafet Beyi nasıl sileriz’ diye, her ne yaparsanız yapın, Karabük halkı neyin ne olduğunu görüyor. Herkes kendi iş ile ilgilensin, kimse kimsenin algısını etkilemesin. Kurmuş olduğunuz sahte instagram hesaplarıyla, fake hesaplarınızla, trollerinizle Rafet Bey gibi düzgün, dürüst karalayamazsınız. Yapmış olduğunuz her şey, hepiniz bir araya da gelseniz bunlarla ilgili karalama kampanyaları da yapsanız, bunlarla ilgili amacınıza ulaşamayacaksınız. Allah buna müsade etmeyecek. Yaptığımız samimi çalışmaları kurban olduğum görüyor. Bunlarla ilgili de sizin yaptığınız ayak oyunlarına müsade etmeyecek.” Diye konuştu.

“Kurumsal İletişim Müdürü Taş’ın seçimlere bu şekilde müdahil olmasıyla ilgili Kardemir A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir’e bilgi verildi mi?” sorusuna işe Cenk Gedikoğlu şu cevabı verdi;

“İsmail Demir kalitesindeki savunma sanayisinin başkanlığını yapmış, orda birçok başarıya imza atmış, kaliteli bir ismin ya da herhangi bir yönetim kurulu üyesinin, Kamil amcayı katmıyorum. Böyle bir şeye tevazu edeceğini hiç düşünmüyorum. İktidar gücü ya da işte bakanlar ya da AK Partinin bazı güçlerinin olduğunu bilerek, bunlara güvenerek bu tür hal ve hareketlerde olan arkadaşlarımız şunu kesinlikle unutmasınlar; Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi o kadar büyük bir genel merkez ki ve başında çok kıymetli Türkmen Beyimiz, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli var. Bu Kardemir çalışanı da buna dahildir. İşçisi, beyaz yakalısı partimize üye olan herhangi biride buna dahildir. Dolmuş şoförü de, taksi şoförü de, pazarcı esnafı da buna dahildir. Kimsenin saçından kıl aldırmaz. Kimsenin burnunu kanatmaz. Bunu da genel başkanımız unsurunu da insanlar ne yapıyorsa, bunlara dikkat ederek, düşünerek yapmalarını önemle rica ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Sinter İşçilerine İftar Kandırmacası

Öte yandan, Kardemir Sinter Müdürü Batuhan Güleç’in ise kısmında bulunan tüm çalışanları ‘toplu iftar yapacağız’ diyerek, katılımı zorunlu tutması ve ardından da yaklaşık 100 işçinin katıldığı iftara, bir siyasi partinin adayını kimsenin haberi olmadan davet etmesi de çok konuşuluyor.

Hatta iftara katılan işçilerin o siyasi parti adayının gelmesiyle, kendilerinin haberi olmadan böyle bir organizasyon yapılmasına da tepki gösterdikleri ifade ediliyor.