KARDEMİR A.Ş. Çelikhane bünyesinde dördüncü Sürekli Döküm Makinesini (SDM) kurmaya hazırlanıyor.

Kütük demir üretimini fazlalaştırmak için üçüncü Sürekli Döküm Makinesinden sonra dördüncüsünü kurmaya hazırlanan KARDEMİR Yönetimi, yaklaşık 26 Milyon Euro’luk bu yatırımı hangi firmaya yaptıracağını araştırmaya başladı.

Edinilen bilgilere göre; Kardemir Yönetim Kurulu, SDM -4 için kendi bünyesinde bulunan KARDÖKMAK tarafından bu yatırımın yapılamayacağına oy çokluğu ile karar verdi. Bir tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir’in şerh koyduğu karar sonrası SDM-4’ün hangi firma tarafından risksiz bir şekilde kurulması için araştırmaya başlanıldı.

Cengiz Saygın’ın kurduğu GEMKOM Makine İmalat Şirketine yaptırılması düşünülen SDM-4 ile ilgili yönetim içinden bazı tedirginlikler taşıyanların olduğu öğrenilirken, Kardemir’in yatırımlarında daha önce yer alan İtalyan Danieli veya Alman SMS firmalarından birine verilebileceği de planlanıyor.

KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, daha önce yaptığı açıklamada şirketin çelik üretimini 2.5 Milyon tondan, 3.5 Milyon tona çıkaracaklarını ve önümüzdeki 5 yıl içinde çevre yatırımları da dahil, 1.5 Milyar Dolarlık yatırım yapacaklarını açıklamıştı.

Editör: Ergün Başkaya