Karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğüne bağlı, Safranbolu Şube Şefliğinde 10’un üzerinde işçinin iki yıldır usulsüz bir şekilde fazla mesai aldığı iddiaları gündeme geldi.

Karayolları Safranbolu Şube Şefliğinde iki yıldır kış aylarında, karla mücadele dönemi olan beş ay boyunca bazı işçilere çalışmadığı halde fazla mesai yazıldığı iddiaları inceleme altına alındı.

Safranbolu Şube Şefliğinde İddialara göre; Karala mücadele döneminde, kar yağışı olmadığı günlerde karla mücadele çalışma mesaisi yazıldığı, Karayollarının bölgedeki istasyonlarında çalışılmadığı halde 30 gün aralıksız görevler yazıldığı, yine bazı karayolları işçilerine sürekli pazar ve bayram mesailerinin yazıldığı, karla mücadelede çalışamayacak olan silindir operatörü, bekçi, bina, makine ve mal bakıcısı olarak görevli olanlara da pozisyonlarının dışında görevlendirilerek, fazla mesai yazıldığı müfettiş incelemesi altına alındı.

Beş aylık karla mücadele döneminde 10 üzerinde işçinin, kişi başı aylık 25 ila 30 bin lira arası haksız fazla mesai aldığı ve iki yıldır da kurumun iki - üç milyonun üzerinde zarara uğratıldığı iddiaları müfettiş incelemesi altına alınınca, Safranbolu Şube Şefi başka şubeye görevlendirildi.

Sendika baskısı ile soruşturma kapatılmaya mı çalışılıyor?

Karayollarında işçilerin üye olduğu yetkili sendikanın, Kastamonu Bölge Müdürlüğü ile Genel Müdürlüğe soruşturmanın geçiştirilmesi için baskı yaptığı da konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

Aylardır devam eden soruşturmanın neden sonuçlanmaması da bu iddialar çerçevesinde yorumlanıyor.

Diğer iddialar da araştırılmalı…

Safranbolu Şube Şefliğinde çalışan bazı personellerin kuruma iş yapan müteahhitlere büro mobilyaları aldırdıkları, müteahhit firmanın araç ve ekipmanları atelye ustaları tarafından tamir ettikleri, karşılığından da piyasadan alınan faturaların müttehit firmaya ödettirildiği, bakımevlerinde bulunan eski ekipmanların hurdaya satıldığı ve ağaçların kesilerek menfaat elde edildiği iddiaları da araştırılmalı.

Usulsüzlüğe göz yummayan personele sürgün

Karayolları Safranbolu Şube Şefliğinde uzun süredir yaşandığı iddia edilen çok sayıda usulsüz uygulamalara göz yummayan bir şube personelinin de daha müfettiş incelemesi sonuçlanmadan başka bir bölgeye tayinin çıkarıldığı da konuşulan iddialar arasında yer alıyor.    

Editör: Ergün Başkaya