KARABÜKSPOR KULÜP BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN ŞEFİK DİZDAR, ADAYLIKTAN ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLADI


 

KARDEMİR YÖNETİMİ, KARABÜKSPOR'A YENİ BAŞKAN ADAYI BELİRLEDİ. TANER CANYURT...


 

krbspor-sok-haber


28 Haziran Cuma Akşamı 11 kişilik Kulüp Yönetimini belirlemek için Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile bir araya gelen Şefik Dizdar yaşanan bazı gelişmelerin ardından gece yarısına doğru adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Dizdar’ın adaylıktan çekilmesi ile birlikte, Mutullah Yolbulan’ın evinde gece yarısı toplanıldı ve Taner Canyurt Başkanlığında yönetim oluşturuldu.

Karabükspor kongresi bu gün saat 09:00'da yapılacak.

İşte saat saat yaşanan olaylar;

Saat 20:00 Şefik Dizdar ve Başkan Rafet Vergili yönetim listesini belirlemek için bir araya geldi.

Vali İzzettin Küçük şehir dışına çıktığından, Karabük TSO Başkanı Sedat Namal Ankara’da, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül’de İskenderun’da olduğundan bu toplantıya katılmadılar.

Çelik İş Sendikası yönetime Taner Canyurt, Ulvi Üngören ve Volkan Türker’i önerdi.

Saat 21:00 Yönetim yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Ulvi Üngören, Ahmet Gölbek, Metro Turizm CEO’su Mustafa Özata, Yunus Çelik, Rahmetli Metin Türker’in oğlu Volkan Türker gibi isimler belirlendi.

Saat 21:30 Karabük TSO Başkanı Sedat Namal, Başkan Rafet Vergili ve Şefik Dizdar tarafından telefonla aranarak, yönetime Karabük TSO olarak isim vermesi istendi. Hatta Şefik Dizdar Sedat Namal’a, kulüpte kendi yardımcılığını önerdi.

Sedat Namal 23 kişilik TSO Meclisi olarak karar aldıklarını ve Karabükspor yönetimine meclis üyelerinden hiçbir isim vermeyeceklerini belirtti. Namal, TSO Başkanı olarak kendisine “isim ver” şeklinde açılan telefon’a “TSO’dan isim istenmemeli, yönetim TSO ile birlikte kurulmalı” şeklinde tepki gösterdi.

Saat 22:30 Karabük TSO Başkanı Sedat Namal ile yaşanan bu kriz aşılamadı.

Saat 23:30 Şefik Dizdar, Adaylıktan çekildiğini ve Rafet Vergili de Karabükspor yönetimini oluşturmak için gösterdiği çabaları bıraktığını ve kendisini geri çektiğini açıkladı.

Saat 23:45 KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan’ın Yenişehir’deki Evinde, Kamil Güleç, Fadıl Demirel, Taner Canyurt ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar bir araya geldiler. Taner Canyurt’un başkanlığında bir yönetim listesi oluşturulmaya başlandı.

Saat 02:00 Mutullah Yolbulan’ın evinde toplantı bitti ve Taner Canyurt’un Kulüp Başkan Adayı olmasına karar verildi.

 

HABER NOTLARI:

  • Gündüz saatlerinde Taner Canyurt’un TSO Başkanı Sedat Namal’ı arayarak, TSO Meclis Üyesi Selçuk Ergin’i Karabükspor yönetimine istedi. Sedat Namal’da böyle bir görüşmenin ancak Karabükspor Başkan Adayı Şefik Dizdar ile yapabileceğini ve kendisinin bu şekilde aranmasının hadsizlik olduğunu belirtti. Şefik Dizdar’da Taner Canyurt’a, kendisini yönetiminde düşünmediğini belirtti.



  • Şefik Dizdar, sahibi olduğu LC Waikiki’nin Karabükspor’a bu sezon 10 Milyon Dolar reklam bütçesi ayırdığını açıklamıştı.



  • Metro Turizm CEO’su Mustafa Özata’da Metro’nun da 5 Milyon Dolar reklam bütçesi ayrıldığını belirtmişti.



  • Rafet Vergili üç gündür Karabükspor yönetimini oluşturmak için yaptığı çalışmaların tamamen Karabük kenti için olduğunu, yine bu çalışmalarının siyasi çekememezliklere kurban gittiğini belirtmesi ayrı bir düşündürücü olay.



  • Çelik İş Sendikası Karabük Şube Eski Başkanlarından Taner Canyurt’un başkan adaylığına son derece büyük tepki var. Daha önceki yıllarda Taner Canyurt’un Karabükspor kulüp başkanlığında küme düşmüştük ve Canyurt bütçeyi ibra edemediğinden cezaevine girmekten zor kurtulmuştu. Yine o dönemler kulüp başkanlığı yapan Canyurt, kulüp binasında her akşam içki içip taşkınlık yaptığı iddiasıyla birçok kez polis tarafından kontrol altına alındığı bilinmekte.



  • Kardemir Yönetimi Kongreye bir hafta kala çeşitli bahaneler uydurarak, Karabükspor yönetiminde asla olmayacaklarını açıklamalarına rağmen yine gece yarısı kendi evlerinde başkan ve yönetim, kendileri tarafından belirlendi.



  • Karabük TSO Başkanı Sedat Namal Mutullah Yolbulan’ın evinde yapılan toplantı sonrası Taner Canyurt’un başkan adayı belirlenmesine tepki gösterecek mi? Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye, kendi haklı sebeplerinden dolayı tepki gösteren Nama,l şimdi acaba nasıl bir tepki gösterecek?



  • Rafet Vergili, Karabükspor Başkan adaylığına Şefik Dizdar’ı ikna etmiş ve yönetim oluşturulmasında da büyük gayret göstermişti. Acaba AK Parti kanadı, bu sürecin sosyal rantının Rafet Vergili’ye yansımaması için son anda müdahale ederek, Mutullah Yolbulan’ın evinde gece yarısı yeni başkan adayı ve yönetim belirlenmesini mi sağladı?


KARABÜK NET HABER’İN ANALİZİ

Bu Haber’i yazdığımızda sabah 04:00 sularıydı. Karabükspor üzerinde yaşanan tüm oyunları, Kardemir Yönetiminin ne yapmak istediğini ayrıntısı ile sizler ile paylaşacağız.