2022 yılında gerçekleştirdiği "Lezzetin Büyüteci", "Karabük Erkeci" gibi projelerle gündemden düşmeyen Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023 yılında gerçekleştirmeyi planladığı projelerde de oldukça iddialı.

Kurum denetimleri kapsamında Vali Fuat Gürel'i ağırlayan İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, 2022 yılı faaliyet brifinginde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Tarımsal ve hayvansal üretimler hakkında teknik bilgiler veren Ayvalık, 174 Alo Gıda Hattına gelen 137 şikâyeti sonuçlandırdıklarını belirterek olumsuzluk tespit edilen 11 işletmeye idari para cezası uyguladıklarını söyledi.

karabuk-il-tarim-mudurlugun-den-iddiali-projeler-2

2023 yılında uygulamayı planladıkları projeler hakkında da Vali Gürel'e bilgiler veren İl Müdürü Ayvalık, brifingin ardından Kurum Müdür Yardımcıları ile İlçe ve Şube Müdürlerinin de katılımıyla bir toplantı düzenledi. 

Toplantıda 2023 yılında uygulamak istedikleri projeleri detaylandırdıklarını belirten Ayvalık, “ilimizin tarım ve hayvancılık konusunda adından söz ettirmek için çalışıyoruz." dedi.

Sözlerini, "2022 yılında 'Safranbolu Çavuş Üzümü', 'Safranbolu Maniye Domatesi' Coğrafi İşaret belgelerini aldık. 'Yenice Ihlamur Balı' ve 'Eskipazar Kelemi' içinse Coğrafi İşaret çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde sürdürdü.

2023 yılında da projelerinin devam edeceğini belirten İl Müdürü Ayvalık, uygulamayı planladıkları projeleri; 'Sertifikalı Buğday Tohumunuz Bizden', 'Organik Aronya Damaklardaki Aroma', 'Kurak Arazilerin Bereketi Sofraların Nimeti', 'Sertifikalı Tritikale Tohumunuz Bizden', 'Sertifikalı Arpa Tohumunuz Bizden', 'Sarı Altına Rağbet Var', 'Güneşin Gülüşleri' başlıklarıyla sıraladı.

"Bu projelerimizi 2023 yılında ivedilikle hayata geçirmeyi planlıyoruz." diyen Ayvalık, 2023 yılının Karabük için tarımda ve hayvancılıkta iddialı bir yıl olacağını belirtti.

karabuk-il-tarim-mudurlugun-den-iddiali-projeler-3