Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi, toplu sözleşme hakkı olmasına rağmen Kardemir işçisine 155 gündür kademelerin verilmeyişi ile ilgili Kardemir’in girişindeki Baş temsilcilik binasına 4 metre boyunda, 8 metre eninde pankart astı. 

Ayrıca “Kardemir işçisi kademelerini istiyor” ayrı bir pankartın asıldığı baş temsilcilikte, kademeler alınıncaya kadar bu pankartların duracağı belirtildi. 

“Kardemir İşçisinin Kademe Gecikmesinde 155. Gün” yazılı pankartın her gün “156. Gün, 157. Gün” şeklinde güncellenecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Adayı Recep Akyel “Kardemir işçisinin kademe haklarını kimsenin hesaplarına feda etmeyiz. Üyelerimizin kademe hakkı alınıncaya kadar Karabük Şubemizin mücadelesi ile birlikteyim.” Diye konuştu. 

Pankartlar asılırken şube yönetimi ve tüm temsilcileri ile işyeri baştemsilcilik binası önünde hazır bulunan Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ise “Kademeler konusunda 5 aydır adeta oyalanıyoruz. Kademeleri verdik, veriyoruz şeklinde beyanları çok duyduk ve artık bu açıklamalara itibar etmiyoruz. Toplu Sözleşmeden doğan kademe haklarımızı alıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Eylemlerimiz artarak devam edecek.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi