Karabük Üniversitesi'nde ortaya atılan, siyahi öğrenciler arasında HIV virüsü yayıldığına dair iddialara sosyal medya fenomeni "Çorumlu Amir" tarafından skandal bir video ile yanıt verilmesi, kamuoyunda büyük tepki topladı. Videoda kullanılan dil ve ifadeler, ırkçılık suçlamalarını da beraberinde getirdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu videoya sıra dışı bir tepki gösterdi. Özcan, "Çorumlu Amir"e yönelik açıklamasında, "Bu videoyu çeken zevzeğe bir önerim var. Sen bence çikolata renkli kardeşlerini Karabük'e değil, Bolu'ya davet et. Farklı bir eğitim istiyorsanız, biz Bolu Üniversitesi ile bir protokol yaptık. Bu kapsamda size itfaiyecilik eğitimi vereceğiz. O kalın tutulamaz denilen itfaiye hortumunu nasıl kavrayacağınızı anlatarak derse başlıyoruz. Merak etmeyin, bu kısa süreli eğitimimiz hayatınıza çok renk katacak," dedi.

Tanju Ozcan X

Başkan Özcan'ın bu açıklamaları, fenomenin skandal ifadelerine karşı net bir duruş sergilediğini ve toplumsal duyarlılık konusunda mesajını güçlü bir şekilde ilettiğini gösterdi.

"Çorumlu Amir" ise gelen tepkiler üzerine yaptığı skandal videoyu silerek özür diledi. Özür mesajında, "Arkadaşlar hepinize merhaba. Paylaştığım ve yanlış anlaşılmama sebep olan video içeriğim hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Evet, ben uzun yıllardır Türkiye'de yaşayan bir yabancıyım. Bu videoyu çekerken herhangi bir şekilde izleyenleri ırkçılığa sevk edecek ve üniversiteli arkadaşlarımızı zan altında bırakacak bir niyet içerisinde değildim," ifadelerini kullandı.

Fenomen ile Başkan Özcan arasındaki bu atışma, sosyal medyada yaygınlaşıp Karabük ve Karabük Üniversitesi'nin adı tekrar kötü olarak anılınca Karabüklü vatandaşlar, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a desteklerini dösterip, "Çorumlu Amir" denen şahsa çok daha özel bir itfaiye eğitimi vermek gerektiğini ifade ettiler ve adli makamları da göreve çağırdılar.

Öte yandan Karabük Milletvekillerinin yaşanan tüm bu olumsuzluklar karşısında sessizliklerini bozmamaları, Karabük'ün adının temizlenmesi yönünde hiçbir çaba göstermemeleri de vatandaşlarca tepkiyle karşılandı.

İşte tepki çekince kaldırılan o video:

Editör: Haber Merkezi