KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Toplantısı bugün İstanbul ofisinde yapıldı.

İlk toplantıda 11 kişilik şirket yönetimi kendi arasında Yönetim kurulu Başkanı ve Başkan Vekilini belirledi.

Edinilen Bilgilere göre KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Enerji Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Başkan Vekili ise Erdal Erdem oldu.

Alparslan Bayraktar Kim: İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu. New York Üniversitesinde Stratejik Pazarlama Yönetimi alanında lisansüstü eğitimi alan Bayraktar, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ekonomi Hukuku alanında da yüksek lisans diplomasına sahiptir.

Bayraktar, 2013 Ağustos’undan bu yana 24 üyeli Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği’nin (ERRA) de başkanlığını yürüttü. 2015’te Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu’nun (ICER) başkanı oldu. Bayraktar, altı yıldır EPDK Kurul Üyeliğini yapıyordu. Şu An Enerji Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Erdal Erdem Kim: 1993 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu.

Meslek Hayatına 1995 yılında Türkiye Finans Kurumu A.Ş’de başladı. Asya Katılım Bankası A.Ş’de 1996-2010 tarihleri arasında sırasıyla Uzman Yardımcısı, Uzman, II. Müdür, Müdür Yardımcısı ve Müdür olarak görev yaptı. Daha sonra 2010-2012 tarihleri arasında, Krediler İzleme, Mali Tahlil ve İstihbarat, Sorunlu Krediler, İnşaat-Emlak ve Hukuk Müşavirliği konularından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

2012 tarihinden itibaren Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya başlayan Erdem, Ziraat Bankası Kredi Komitesinde de üye olarak görev yaptı. Şekerbank Genel Müdürlüğüne atanan Erdem, geçtiğimiz Nisan ayında bu görevinden ayrıldı.