Dünyanın en büyük 5 fuarı arasında gösterilen ve bu yıl 25. si gerçekleşen Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarında ( EMITT ) 09-12 Şubat 2022 tarihleri arasında Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneğine tahsis ettiği stantta Safranbolu ve SAFTID üyeleri yerini aldı.

İlk üç günü oldukça hareketli geçen fuarda derneğin standına turizm profesyonelleri tarafından yoğun ilgi gösterildi. Fuarın ilk gününde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ( TURSAB ) standında Safranbolu’nun coğrafi işaretli lezzetleri misafirlere ikram edilirken aynı zamanda tüm gün boyunca TURSAB standında Karabük’ün turizm potansiyeli yüksek tüm noktaları seyahat acentası sahiplerine reklam filmi olarak izletildi. Karabük Ak Parti Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Karabük Valisi Fuar Gürel, TURAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve ekibi, SAFTID Başkanı Şebnem Urgancıoğlu Ergüder ve TTYD Başkanı Oya Narin Karabük Turizminin geliştirilmesi için yüz yüze istişarelerde bulundular.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği fuarın ilk gününden itibaren üyelerinin tanıtım broşürlerini standlarda turizm profesyonellerine ve Safranbolu’ ya ilgi duyan tüm ziyaretçilere ulaştırdı.

Aylardır tanıtımını yapıldığı ve seyahat acentaları tarafından getirilen ilk misafirler Safranbolu'da ağırlanan “ TRENLİ SAFRANBOLU “ tur programı EMITT fuarında da yoğun ilgi gördü.

Seyahat acentası sahipleri, rehberler ve turizm profesyonelleri ile yapılan ikili görüşmeler sonucunda bir çok acentanın 2022 tur programlarına dahil oldu. Fuarın ardından zaman kaybetmeden yönetim kurulu ile toplanarak EMITT’ te yapılan çalımalar masaya yatırıldı ve Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneğine gelen taleplere e-mail yoluyla cevap verilerek "TRENLİ SAFRANBOLU" tur programının tüm detayları seyahat acentalarına ulaştırıldı.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu Ergüder "Karabük turizmiinin geleceği açısından oldukça faydalı geçen 4 günlük fuar süresi boyunca Sayın Karabük Valimiz Fuat Gürel’e ve Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürümüz İbrahim Şahin’e standımıza gelen tüm misafirler ile birebir ilgilendikleri için derneğimiz adına teşekkür ederiz" dedi.