Kamuoyunda Kemaloyman Sanayi Sitesi olarak bilinen Antepoğlu Sanayi Sitesi içindeki üç katlı idare binası, iki yıl önce Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Bölge Trafik Şube Müdürlüğün'ün burada hizmet vermesi için devir edilmişti.

İki yıldır Bölge Trafik Şube Müdürlüğünün sanayi sitesi tarafından hibe edilen binaya taşınılması beklenmesine rağmen, bir türlü gelişme olmayınca söz konusu bina kırılıp, dökülmeye ve tinercilerin yuvası olmaya başladı.

Anetpoğlu Sanayi Sitesi Başkanı Şenol Öztürk, Karabük Net Haber’e yaptığı açıklamada, devlete binayı hibe ettiklerini ama iki senedir hiç ilgilenilmediğini belirterek çağrıda bulundu.

Sanayi Sitesi Başkanı Öztürk “Bodrum katıyla beraber 3 katlı, 200 metre kare oturum alanı olan çok güzel bir bina burası. Binanın deprem testleri yapıldı. Emniyet Müdürlüğü tarafından deprem testleri tarafından sağlam çıktı. Hiçbir güçlendirme gerekmiyor, ilgililer bunu söyledi. 2 yıl önce biz buranın tapusunu Emniyet Müdürlüğüne, Milli Emlak vasıtasıyla verdik. Pandemi dönemi oldu, ekonomik kriz oldu derken burası çürümeye başladı. Çatı çökmek üzere, bahçe çöplüğe döndü. Bakımsızlıktan binanın kapısı kırılmış. Jandarmaya haber verdik, tinerciler geldi zorla onları çıkardık. Tinercilerin mekanı oldu burası. Buraya bir çözüm bulunsun, biz buraya gül gibi bakıyorduk, devlete verdik devlet burayı kaderine terk etti.” Diye konuştu.

“Milletvekilleriyle de görüştük. Karabük Milletvekili Niyazi Güneş Beyle de görüştük, ilgileneceğini söyledi ama hala bir netice yok.” Diyen Şenol Öztürk konuşmasına söyle devam etti;

“Kullanmayacaklarsa geri versinler, başka türlü değerlendiririz. Sanayi sitesinin içerisinde mezbelelik duruma geldi. Bize geri versinler, en azından bu enkazdan kurtuluruz, kullanmayacaklarsa geri versinler.

Sanayi sitesi esnafları olarak ‘dağlarda eksi 35 derecede gencecik çocuklar hayatını veriyor, vatan için biz 3 katlı binamızı vermişiz çok mu’ dedik, devletimize hibe ettik burayı ama devlet burayı heba etti.

Çatı çökmek üzere, içine yağmur giriyor, tinerciler giriyor yazık buraya. Devletin buraya ayıracağı para 300 Bin Lira. Mantolama, içinin boyası, doğalgazına kadar yaptırdım. Buraya bir resmi kurum geldiği zaman en azından burada bir hizmet olacak, dirlik düzen olacak. Biz o yüzden heves ettik devletimiz yanımızda olsun diye.”