Bizim Bayram sloganı ile yaklaşık 1,5 yıl önce CHP Karabük Milletvekili Adayı olmak için yola çıkan Bayram Karadağ, bir hayli iddialı.

Gençlik Kollarından itibaren yaklaşık 32 Yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapan, il başkanlığı başta olmak üzere hemen hemen tüm kademelerinde görev alan Bayram Karadağ, Karabük Milletvekili adayı olacağına inancının tam olduğunu belirtiyor.

İki aydır saha çalışmalarını aralıksız sürdüren Karadağ “Cumhuriyet Halk Partisi'ne ilk girdiğim günden bugüne 1992 yılından beri Partinin her yerinde görev yaptım ve milletvekili adaylığı o zamanda hayalimdi, şimdi o hayalimi gerçekleştirme zamanı geldi. Bir buçuk senedir bu yönde yoğun çalışmalar yapıyorum. Önce aktif il başkanı arkadaşımıza, parti yöneticilerine, parti kültürüyle onlara aday olacağımı söyledim ve çalışmalarıma start verdim. Mahallelere gidiyorum, mahalleler ile ilgili ciddi projelerim var, ciddi çalışmalarım var. İlçelere gidiyorum, ilçe başkanlarıyla beraber geziyorum.

Benim bu kente dair hayallerim var. Bu kentte kimsesizlerin kimsesi olmaya hayalim var. Bu kentte sorunların sesi olma hayalim var. Sorunları düzeltmek için hayalim var, bu hayali de Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili olarak gerçekleştireceğim, bunu da bütün Karabük görecek. Aday adaylığım süresinde bu yönde arkadaşlarımla değerlendirme yaptık ve 1 buçuk senedir yoğun bir şekilde bunun için çalışıyorum.” Dedi.

Herkes “Bizim Bayram” diyor

CHP’den Karabük Milletvekili Aday Adayı olarak yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Bayram Karadağ “Çıkış noktamız ‘Bizim Bayram.’ Niye ‘Bizim Bayram?’ Çünkü yaşadığımız kent, nefes aldığımız kentteki diğer insanlar gibi yaşıyoruz, hiç kimseye tepeden bakmıyoruz. En son Eflani gezisine gittim, pazarda dostlarımızla, arkadaşlarımızla sohbet ettik, insanların bize bakış açısı güzel. Neden? Kendilerinden biri olduğumuz için, ‘bizim’ diye kabul ediyorlar bizi. ‘Bizim evin çocuğu’, ‘bizim Bayram’ diye kabul ediyorlar. İnsanlar ekonomik sıkıntıdan daraldı, sıkıldı. Bunu nasıl aşabiliriz? Bunu kendilerine tepeden bakan yöneticilerle, tepeden bakan milletvekilleri ile değil, kendi içlerinden çıkmış milletvekilleriyle, yöneticilerle aşacaklarını inanıyorlar. İnanın o ablarımız, abilerimizden, kardeşlerimizden o kadar yoğun bir ilgi var ki anlatamam.

Karabük'te bugün gençlerin gideceği hiçbir yer yok. Karabük'te bugün çocuklarınızı götüreceğiniz hiçbir yer yok. Karabük'te nefes alacak bir yer yok. Karabük'te şehrin girişi doğru düzgün değil, herkes bunu görüyor, bu sıkıntıları yaşarken, bu sıkıntıları şu anda yapılan çalışmalarla aşılmayacağını da görüyorlar. O yüzden bizleri kabul ettiler, bizleri yüreklerine bastılar. Bir siyasetçi en büyük enerjiyi sokaktan alır, kendi kendisine aynadan almaz. Asıl enerjiyi sokaktaki çalışmalardan alır, ben bugün sabahtan da başka bir bölgedeydim. Karabük içerisinde her gün geziyorum ve o enerjiyi alıyorum, o insanların da sesi olamaya niyetliyim ve iddialı aday adayıyım, adayda olacağım. Karabük'te kimsesizlerin kimsesi olacağım, duyulmayanları duyun diye de haykıracağım.” İfadelerini kullandı.

CHP Adaylarını Nasıl Belirleyecek?

Karadağ, "Bir kere şunun farkına varalım hep beraber milletvekili arkadaşımızın geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan bir milletvekilinin başka bir partiye gitmesi artık milletvekili seçiminde biraz daha Cumhuriyet Halk Partisi'ni özümsemiş kişilerin yani bizim gibi gençlik kollarından gelmiş partide yıllarca mücadele etmiş patiden hiçbir koşulda ayrılmamış insanların önünü açıyor biz çünkü Cumhuriyet Halk Partiliyiz seçilsek de seçilmesek de, aday gösterilsek de gösterilmesek de Cumhuriyet Halk Partiliyiz.

Cumhuriyet Halk Partisi, bu dönem milletvekili adaylarını biraz daha objektif yapacak. Çünkü bu dönemki milletvekilleri çok önemli, ülkenin kurtuluşu, kuruluşu kadar önemli. Bu milletvekilleri yeniden dizayn yapacak, yeniden oynayan devletin vidalarını sıkacak. O yüzden Genel Merkezde 5 kişilik komisyon kurulacak. Benim aldığım duyumlara göre o 5 kişilik komisyon illere yönelik çalışmalar yapacak, bakalım bu çalışmaların içerisinde dışarıdaki saha çalışmalarını inceleyecek, anket çalışmaları yapacak ve bende dahil hiç kimse milletvekili adayıyım diye yola çıkmasın, çalışmasını yapsın. O çalışmalardan kim çıkıyorsa, objektif olarak o kişi milletvekili adayı olacak ve en önemlisi de partiye bağımlı, partiden kopmayacak insan olacak, bu da son kesin çizgi olacak. Onlar milletvekili adayı olacak.” dedi.

CHP 1. Sıra Adayı Olacağıma İnanıyorum

“Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nde ilk gençliğimden, çocukluğumdan ve hatta yaklaşık 32 yıldır siyaset yapıyorum.” Diyen Bayram Karadağ, konuşmalarına şöyle devam etti;

“O Beş kişilik komisyonda yer alacak arkadaşlarla da uzun yıllar siyaset yaptım ve yapmaya da devam ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayları arasında 1. sırada ismimin geçeceğine inanıyorum, inanmasam bu kadar yoğun çalışma yapmam. İnandığım için, partime de güvendiğim için, partim içinde çalıştım. Bu çalışmalara da devam ediyorum. Ben o listede olacağım, hem de 1. sırada olacağım. 2. Sırada olursam ne olacak? Çalışacağım, küsüp gitmeyeceğim.

Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Benim kentime yönelik hayallerim var, bu kentin en iyi yerlere gelmesini hepimiz istiyoruz, bende istiyorum. Partim beni göstermedi diye siyasetten kopmayacağım, toplumsal yaşamdan kopmayacağım. Şu anda yaptığım gibi Karabük'te eksik gördüğüm her şeyi siz basın mensupları vasıtasıyla ya da sosyal medya vasıtasıyla dile getireceğim. Biz dile getirmek zorundayız, duymayanlara bu sesi duyurmak zorundayız. Ben kendimin bu sıralamada olacağına inanıyorum.”

40 Bin Oy Alacağım

Bayram Karadağ, hedeflerinin yüksek olduğunun altını çizerek, aday olduğu takdirde 40 Bin oy alacağını açıkladı ve “Siyaset hedefle yapılır, tabi ki benimde hedeflerim var, herkesi şaşırtacağız, bir kere bu bilinsin.  Cumhuriyet Halk Partisi'nin 25 bin oyu var kavramını da yıkacağız. Benim hedefim 40 bin oy ve ciddi bir oy. ‘Bizim Bayram’ diye yola çıktım, insanların sesi olmak için en rahat ulaşacakları milletvekili olmak için yola çıktım. 40 Bin oyu aşacağım. Kendime, hemşerilerime, Karabük'e güveniyorum. İnsanlar farklı siyasi partilere gönül vermiş olabilirler. Ben siyasetin temeline dostluğu koyuyorum. Siyasetin temeli dostluktur ve dostlukla siyaset yapıyorum.” Diye konuştu.

Resmi aday adaylığını da ne zaman açıklayacağına değinen Karadağ, konuşmasını şu cümlerelr ile sonlandırdı;

“Seçim takviminin devletimiz tarafından açıklanmasını bekliyoruz. Seçim takvimi açıklandıktan sonra partimizden randevumuzu alacağız parti binamızda arkadaşlarımızla beraber açıklamamızı yapacağız. Zannediyorum bu açıklama Ocak ayının sonları olur, kesin bir tarih vermek için seçim takviminin açıklanması gerekiyor.”

Editör: Ergün Başkaya