Cumhuriyet Halk Partisi, Karabük Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı, Belediye Meclis Üye Aday Listesi ve İl Genel Meclisi Üye Aday Listesini, İlçe Seçim Kuruluna 17:02’de teslim ettiği için büyük sıkıntı içine girdi.

İlçe Seçim Kurulu, son saat olan 17:00’dan sonra aday listelerinin teslim edilmesini tutanak altına aldı ve şimdi aday listelerinin kabul edilip, edilmeyeceğine bu akşam karar verecek.

CHP’nin Karabük Belediye Başkan Adayı da seçime girememe tehlikesini yaşıyor

CHP Karabük Merkez ilçe Başkanlığının, Belediye Başkan Adayı, 31 kişilik Belediye Meclis Üyesi Aday Listesini ve 5 kişilik İl Genel Meclisi Aday Listesini Karabük İlçe Seçim Kuruluna 17:02’de teslim ettiği için seçime girememe ihtimali doğdu.

Karabük İlçe Seçim Kurulu bu akşam CHP’nin aday listelerinin kabul edilip edilmeyeceğine karar verecek.

İlçe Seçim Kurulunun Kararına Göre Ne Olacak?

Karabük İlçe Seçim Kurulu CHP Karabük Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı ile Belediye ve İl Genel Meclis Listesini kabul etmeme kararı alırsa, İl Seçim Kuruluna itiraz edilecek ve İl Seçim Kurulu’nun kararı beklenecek.

İl Seçim Kurulu da CHP’nin aday listelerini kabul etmeme kararını alırsa, bu kez Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararı beklenecek.

YSK’nın alacağı karar ise son ve kesin karar olacak.

CHP Karabük Merkez İlçede seçime girip giremeyeceği bu kararlara bağlı olacak.

Listeler kabul edilirse Başka Siyasi Partiler İtiraz Edebilecek

Karabük İlçe Seçim Kurulu, CHP’nin aday listelerini kabul ederse bu seferde iki günlük bir itiraz süresi doğacak. İki gün içinde bir başka siyasi parti itiraz ederse, CHP’nin Karabük’te seçime girip giremeyeceği kararlarını yine İl Seçim Kurulu ve ardından yine itiraz olursa, YSK karar verecek.

CHP Karabük Tarihine Geçti

Listeyi son gün son saat olan bu gün 17:02’de teslim eden CHP Karabük Merkez İlçe Başkanlığı yaşanmaya başlanılan bu kritik süreç ile ilgili Karabük seçim tarihine geçti.