Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl teşkilatına ve İl Başkanı Abdullah Çakır’a muhalif olan çok sayıda partili bir araya gelerek, adına ‘CHP Birlik ve Beraberlik Gurubu’ verdikleri bir oluşum içine girdiler. CHP Parti teşkilatlarında görev alan, çeşitli görevlerde aday olarak seçimlere giren, hatta mevcut bazı ilçe başkanlarının dahi yer aldıkları ‘Birlik Beraberlik Gurubu’ düzenledikleri iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Aralarında bazı ilçe başkanlarının, CHP’den Milletvekili, Belediye Başkan adayı olmuş isimlerinde yer aldığı iftar yemeğinde, 6 üniversiteli gence parti rozeti takılarak, üye yaptılar. Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır’a muhalefet olan ve kendilerine ‘CHP Birlik ve Beraberlik Gurubu’ diyen partililer adeta, il ve ilçe teşkilatları gibi çalışıyorlar.

Karabük içinden ve dışından oluşumu gerçekleştirilen, guruba destek veren çok sayıda sosyal demokrat kökenli isimler, kendilerinin parti içinde varlık gösteremediklerinin altını çiziyorlar. İl Başkanı Abdullah Çakır’ın kendilerini istemediği için partinin hiçbir etkinliğine katılamadıkları, hatta il binasına bile çıkmadıkları bilinen partililerin Birlik ve beraberlik gurubuna katılımın her geçen gün arttığı ifade ediliyor. 

Ovacık İlçe Başkanı Durmuş Kıcırdar’ın da destek verdiği Karabük il örgütüne alternatif çalışmalar yapan grubun önümüzdeki birkaç hafta sonra 30’un üzerinde gencin düzenlenecek olan tören ile CHP’ye üye kaydı yapılacağı belirtiliyor.

CHP Birlik ve Beraberlik Gurubu’nun oluşum amacının İl Başkanı Çakır’ın yanlış politikalarına karşı çıkmak, önümüzdeki genel ve yerel seçimlerde il başkanının değil, tabanın istediği adayları çıkarmak olduğu vurgulanıyor.

Gurup oluşumuna katılımların çoğalması ile birlikte il teşkilatının etkinliklerinden daha geniş katılımlı etkinlikler düzenlediklerini vurgulayan muhalifler, sesini genel merkeze duyurmuşlar.

Editör: Haber Merkezi