Özçelik İş Sendikası Eski Genel Başkanlarından Ali Cengiz Gül, son günlerde Yunus Değirmenci’nin kongrede kendisine muhalif olan şubeler üzerinde yaptığı uygulamalar ve işyeri temsilcilerini değiştirmesi ile ilgili sosyal medyasında bir açıklama paylaştı.

Cengiz Gül’ün paylaşım yaptığı açıklama yazısında, Değirmenci’nin kendi hırs ve çıkarları uğruna Özçelik İş Sendikası’nı bilinmeyen yerlere sürüklediğine değindi. Yolsuzluk iddiaları ile ilgili yargılanan Yunus Değirmenci ve Bayram Altun’un kendilerini aklamaları gerektiğini ifade ederek, şubeler üzerinde antidemokratik uygulamalar ile kendi gidişlerini hızlandırdıklarını söyledi.

Cengiz Gül’ün yaptığı paylaşım şöyle;     

MAKAM ve YOLSUZLUK HIRSI (Öz) ÇELİK İŞ'İ NERELERE SÜRÜKLÜYOR

Bir yıldır gerek yönetim içerisindeki yöneticilerin gerek basında YOLSUZLUK iddiaları gündemden düşmediği gibi, Cumhuriyet Savcılığına da delillerle inceleme altında.

Türkiye’de İŞÇİ tabanında büyük güven kaybetmiş Genel Başkanlık seçimini rakiplerinin TECRÜBESİZ ve ENTRİKA oyunları, baskılarla kıl payı kazandığı kongreden sonra, birlik ve beraberlik mesajı vermeye çalışmış ama koltuk hırsı, YÜZBİNLERİ geçen aldıkları paraları kaybetmemek için Sendikada barışı değil koltuklarını nasıl koruyacağız anlayışını seçtikleri görülüyor.

ŞUBELER yok sayılmaya çalışılıyor. Hatta ‘olmasalar daha iyi’ yazıları siparişle servis ediliyor. Şubeler gereksiz gibi akıl dışı bir örgütlenme anlayışını, Sendikanın temelini dinamitleyecek bir görüşü el altından yaymaya çalışmaktalar. 

Her kaybettiğiniz Şube size göre gereksiz, Yunus ve Bayrama göre anlaşılan. Kapatın, görevden alın, TEMSİLCİLERİ değiştirin, orda o maaşları alabilmek için her cambazlığı yapın devam edin. 

Bunlara bir tavsiyem var; yeteri kadar hem Çelik İş'e hem de işçi hareketine zarar verdiniz. Size düşen görev demokratik seçimlerle seçilmiş temsilcileri görevden almak değil, hakkınızdaki iddia edilen ve Cumhuriyet Savcılığında dosyalardan yargılanıp ortaya çıkmasını sağlamak olmalı. Her yaptığınız antidemokratik hamle biliniz ki gidişinizi hızlandıracaktır.

KARDEMİR İşçisine de Yiğit Mücadeleci Emeğin Başkentine de kendilerini yok sayan bu SARI ve YOLSUZLUK iddiaları ile çukurda olan bu zatlara en iyi dersi vereceğinizden hiç şüphem yoktur.

Sizleri iyi tanıyorum.

Selam Olsun Yiğitlere.

Korkmayın, Korkmayın, Korkmayın…

Editör: Haber Merkezi