İŞÇİ LİDERİ CENGİZ GÜL “KİMSE KANDIRILMADI. MATEMATİK YALAN SÖYLEMEZ. %42’NİN ALTINDA ZAM ALAN YOK”


 

“YENİ İŞÇİLER’İN, SAAT ÜCRETİ ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA”


 

 

42nin-altinda-zam-alan-yok


Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül “Toplu iş Sözleşmesinden sonra Kardemir işçisinin beklentisi karşılanamadı gibi söylemler karşısında ancak şunu söyleyebilirim. Herkesin beklentisi farklıdır. Biz %42’den başlayan oranlarda zam aldık. Fakat kimilerin beklentisi %100’lerin üzerindedir. Buna da saygı duyarım.” Dedi.

Karabük Net Haber’e özel bir açıklamada bulunan işçi lideri Ali Cengiz Gül, 2010 yılında işe alınan yeni işçilerin aslında saat ücretlerinin 3.50’nin altında olduğu, asgari ücrete erişebilmesi için saat ücretleri dışında seyyanen zam yapıldığını belirtti.

Gül “Yeni işe alınan işçiler, 3.50 TL’nin altında saat ücretleri alıyor. Baksınlar geçmiş aylardaki bordrolarına saat ücretleri ne yazıyor. Asgari ücretin altında olan maaşlarına, asgari ücrete yetişebilmesi için saat ücreti dışında seyyanen zam yapılmış. Takdir edilmelidir ki, her üyemizin bordrodaki saat ücretine göre zam yapıldı.” Diye konuştu.

“5 Yıl boyunca asgari ücretle çalışacağına dair protokol imzalanarak alınan yeni işçi arkadaşları, bu protokolden kurtararak Toplu Sözleşme hakkından yararlanan işçi yaptık. Biz kimseyi kandırmadık, kandırmayız da. Her kes alacak eline geçmiş bordrolarını ve saat ücretlerine bakacak.” Diyen Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül konuşmalarını şöyle sonlandırdı;

“Kardemir işçisinin aldığı zam oranları %42’nin altında değildir. Kim ‘Ben %42’nin altında zam aldım’ diyorsa yalan söylüyordur. İşçi arkadaşlara dağıtılan skalalar kafa karıştırmış olabilir ama matematik yalan söylemez. Kardemir’deki kardeşlerimize tek tek aldıkları zam oranlarını anlatacağız. Kardemir işçisinin aynı sektördeki diğer çalışanlarına göre maaşları düşüktü, aradaki bu farkı kapatmaya çalıştık ve büyük oranda da kapattık.”