-          KARABÜK İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİĞİ GÖREVİNDE MEHMET UZUN VE HAKAN ESKİ ARASINDA GEL GİTLER BAŞLADI


 

-          GÖREVDEN ALINAN MEHMET UZUN MAHKEME KARARI İLE GERİ GELMİŞTİ, ŞİMDİ YİNE ALINDI VE HAKAN ESKİ GERİ GELİYOR


 

ozel-idare-eski-uzun


 

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterliği Görevini uzun süre yürüten Mehmet Uzun görevinden alınarak, Ankara’ya tayin edilmişti ve yerine Kastamonu İl Özel İdarede görevli Hakan Eski getirilmişti.

Eş değer göreve atanması yapılmadığından yargıya müracaat eden Mehmet Uzun dava açmış ve geçtiğimiz günlerde mahkeme yürütmeyi durdurma kararı alarak, Uzun eski yerine geri gelmişti.

İki hafta önce Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterliği koltuğuna tekrar oturan Mehmet Uzun’un tekrar görevinden alındığı, yerine ise yine Hakan Eski’nin atandığı ifade ediliyor.

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Mehmet Uzun, kendisine böyle bir tebliği gelmediğini ifade ederek, mahkemenin yürütmeyi durdurduğunu ve hala davanın devam ettiğini, bu nedenle böyle bir tasarruf yapılmasının hukuken mümkün olmayacağı görüşünü dile getirdi.

Uzun, ayrıca hakkını arayacağını ve davasına devam edeceği görüşünü de belirtiyor.

Hakan Eski ise önümüzdeki birkaç gün içinde Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevine atanma yazısını beklediğini basına ifade ederek, görevine en kısa zamanda geleceğinin altını çiziyor.

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevinde yaşanan bu gelgitlerin yatırımlar ve hizmetler noktasında aksamalara neden olacağını vurgulayan İl Özel İdare Meclis Üyeleri ise biran önce belirsizliğin ortadan kalkarak, kesin ve kalıcı bir tasarrufun uygulanmasını istiyorlar.