Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin seçim projeleri arasında ‘Mega Proje’ olarak nitelendirilen, dar gelirlilere ‘Bin Konut’ projesinin nereye yapılacağı açıklanmamıştı.

Başkan Vergili, başkalarına rant çıkmaması için saklı tuttuğu Bin Konut Projesini dün akşam Kapullu Mahallesi, afet Evlerinde vatandaşlarla yaptığı toplantıda açıkladı.

Vergili, Bin konutun bu bölgeye yapılacağını açıklarken, şu ifadeleri kullandı;

“Şimdi yeni vaatlerimizde bulunduk. Dedik ki ‘Bin tane konut yapacağız.’ Herkes dedi ki, ‘hayal görüyorsun.’ Bin tane konutun yapılacağı yeri şimdi söyleyeyim size. Bin tane konut bu bölgeye yapılıyor. Yerleri hazır, her şeyi hazır ve Karabük'ün en güzel yeri olacak. Onlar yapamaz, onlar bu güne kadar söylediği hiçbir şeyi yapamadı. Biz yerini ayarlamadığımız, finansmanını ayarlamadığımız,  parasını ayarlamadığımız hiç bir işi konuşmadık.”

Başkan Vergili, ayrıca “Size her seferinde birer kitap dağıttım. Eksik yaptığım bir şey varsa, ‘başkan sen yalan söylüyorsun, sen eksik yaptın’ deyin. En önemli işleri yaptık. Karabük'te yağmur suyu drenaj problemini yaptık. Karabük'te sel baskınını, su baskınını çözdük. Halk otobüsleri her gün başımıza belaydı. Bir akşamda 60 tane otobüs aldık. Emekliye bedava yaptık,  engelli arkadaşımıza bedava yaptık. Ben sizden topladığım her lirayı size hizmet olarak çevirdim, hiç kimseye ayrımcılık yapmadım. Siyaset olarak ta AK Partili, CHP'li, Refah Partili her kesimin oyunu aldım, herkese de eşit muamele yaptım, herkese de eşit hizmet yaptım. Karabük Belediyesinin her lirasını size hizmet olarak çevirdim, hiç kimseye peşkeş çekmedim.

Ben size hizmet etmek için, Karabük'e vefa borcumu ödemek için belediye başkanı oldum. Benim makamda, mevkide gözüm yok. Benim kapım hiç bir zaman kapanmaz, çözülecek her problemi kökünden çözerim.” Dedi.

Yapacağı Bin konut ile ilgili de bilgiler veren Rafet Vergili “Bin tane konut öncelikle geçim zorluğu çeken arkadaşlara inşallah 5 yıllık dönemde teslim ediyoruz. Bunun yeri hazır çizildi, nasıl yapacağımız belli. 2. Meclisten toplu konut üretmek için karar alacağız ve kamulaştırmalarımıza başlayacağız. O kadar büyük yerleri hazine yeri olarak bulamazsınız, onların hazine yeri dediği zaman ilk aklına gelen yer soğuksu soğan tarlası. Belen Köy TOKİ’yi zorla yaptırdım,  onu da oraya yaptıracaklardı. Şimdi Bin konut bu tarafa yapılacak. Burada en büyük sorun tapu problemiydi, ne yapıp ettik tapu sorununu çözdük.” Diye konuştu.