Hami Kurum Projesi kapsamında temin edilen Ay Telekopu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Bilim Sanat Merkezi Müdürü Seçil Araşkal’a teslim edildi.

Karabük Valiliği koordinasyonunda, eğitimde işbirliği ve kaliteyi arttırmak, kamu kaynaklarının verimli kullanılmasını sağlamak, eğitime destek olacak toplumun tüm dinamiklerini harekete geçirmek amacıyla hayata geçirilen 'Hami Kurum Projesi' kapsamında Sanayi ve Teknoloji Müdürü İsrafil Yıldız’ın katkılarıyla temin edilen Teleskop, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Bilim Sanat Merkezi Müdürü Seçil Araşkal’a  Sanayi ve Teknoloji Müdürü İsrafil Yıldız tarafından teslim edildi.

Ay Telekopunun Karabük Bilim Sanat Merkezine hediye edilmesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Fuat Gürel, Teleskop’un Karabük'e kazandırılmasında emeği bulunan kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür etti. 

Öte yandan TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’ın katkı ve destekleriyle Karabük Bilim Sanat Merkezine gönderilen 250 adet Bilim Teknik Dergilerini de inceleyen Vali Fuat Gürel, "öğrencilerin ay ve yıldız gözlemi yapmalarına imkân sağlayacak olan Teleskop’un ilimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi