Başkan Köse, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu hep söyleriz. Aslında bu, meslekten de öte bir sorumluluk, vicdan muhasebesinin en çok yapıldığı bir alandır. Diğer yandan da fedakârlık sınavıdır.

Bireyin eğitimi ailede başlar, okulda devam eder. Yani çocuklarımız öğretmenlerimize emanettir. Belirli yaşlarda öğrenilenler kişilik oluşumunda etkili olduğu için öğretmenlerimizin çocuklarımıza yaklaşımı çok önemlidir.

Hz. Ali Efendimizin ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum.’ anlayışı, öğreten kişinin kıymetini ortaya koymaktadır. Vatanımızın kurtarıcı önderi ve devletimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Ekim 1922’deki şu konuşması da öğretmenliğin ne kadar mühim olduğunu vurgulamaktadır:

‘Öğretmenler, ordularımızın, şimdi aramızda bulunan yiğit komutanlarımızın idaresinde kazandığı zafer, sadece eğitim ordusunun zaferi için zemin hazırlamıştır. Hakiki zaferi cehaleti yenerek siz kazanacak ve koruyacaksınız. Çocuklarımızı ve geleceğimizi ellerinize emanet ediyoruz; çünkü Kurtuluş Savaşı’nın sebeplerini, anlamını ve nelere mâl olduğunu çok iyi bilen sizlere yürekten güveniyoruz.’

Özetle, bir milletin yazgısı, eğitim sisteminden geçer. Vatandaşlarımızın yetişmesine sağladıkları katkılardan dolayı tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum."