Karabük Belediye Eski Başkanı Hüseyin Erer 2009 Yerel seçimlerini bakın neden kaybetmiş..?


Erer, seçimleri kaybetmenin sorumlusu olarak gazeteci Ergün Başkaya’yı suçladı


 

h.erer-secim-kaybetme

28 Mart 2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Karabük Belediye Başkanı olarak seçilen Hüseyin Erer, 29 Mart 2009 Yerel seçimlerine tekrar girmiş ve kaybetmişti.

Yaklaşık 5 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde kendisini eleştiren gazetecilere çeşitli uygulamalar yapmakla tanınan Hüseyin Erer, hakkında yapılan bir çok haberler ile ilgili de davalar açmıştı.

O dönemin Batı TV Genel Müdürü olan ve Haber Analiz yorum program sunuculuğu yapan gazeteci Ergün Başkaya’ya yaptığı haberlerden çok sayıda dava açan Hüseyin Erer, açtığı davalardan birini kazanmış ve ceza yiyen Başkaya Yargıtay’a temyize müracaat etmişti.

evrk-1

Yargıtay’dan bozulan dava Karabük 2. Asliye Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz aylarda tekrar görüldü. Yerel Mahkeme, davalı olan gazeteci Ergün Başkaya’nın beraatına karar verdi.

Hüseyin Erer’in bu mahkemede verdiği beyanı ise hayli ilginç bir iddia içeriyordu.

Erer, 2009 Yerel seçimlerini kaybetmesinin sebebini Ergün Başkaya’nın yaptığı haberlere bağlamış ve Başkaya’nın yüzünden seçimleri kaybettiğini iddia ederek, manevi yönden zararının olduğunu iddia etti.

Hüseyin Erer’in mahkemede verdiği beyan aynen şöyle;

“Sanık basın yoluyla şahsıma iftira ve hakaretlerde bulunmuştur, bu nedenle seçimleri kaybettim. Sanık hakkındaki şikayetim devam etmektedir, cezalandırılmasını istiyorum. Bu olaydan dolayı maddi zararım olmamıştır. Ancak seçimi kaybetmem nedeniyle manevi yönden zararım olmuştur. Ceza davası kesinleştikten sonra tazminat davası açmayı düşünüyorum. Sanık tarafından herhangi bir şekilde zararım giderilmemiştir.”

evrk-3

17.12.2005 tarihinde açılan dava Yargıtay’ın bozmasından sonra, tekrar Karabük 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 29.01.2013 tarihinde beraat kararı ile sonuçlandı.

Hüseyin Erer’in, Ergün Başkaya ile ilgili bu iddiası, kendisinin nasıl bir iç dünya yaşadığını da bir hayli düşündürür hale getirmiştir.

evrak-1-1

evrak-2-1