Karabük Vefa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Eymen Efe Çelikoğlu ve Halil Özkan, başarı hikayesine imza atmaya hazırlanıyor. 

Vefa Özel Eğitim'in iki küçük mucidi Eymen Efe ve Halil, Karabük’te başlayıp Estonya’ya uzanan bir başarı yolculuğuna çıkacaklar.

Geçtiğimiz haftalarda Antalya’da düzenlenen Robotex Türkiye yarışmasında yüzlerce projeyi geride bırakarak robot teknolojileri ve girişimcilik alanında birincilik ödülü alan Karabük Vefa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Öğrencileri  Eymen Efe ve Halil, Estonya ‘da yapılacak olan Robotex yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandılar. 

Yaşlı, hasta, bakıma muhtaç ve özel gereksinimli bireylerin ilaç saatlerini hatırlatma, yatağında oturma, yatağından kalkıp tekerlekli sandalyeye geçme gibi birçok işi bağımsız olarak gerçekleştirmelerini sağlayacak bir robot tasarımı geliştiren öğrenciler heyecanla projelerini Estonya’da görücüye çıkaracakları günü bekliyorlar. 

Vefa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sevda Doğaner Aydın, yaptığı açıklamada “Bu tür ders dışı etkinlikler çocukların sahip oldukları potansiyeli iyi değerlendirmesine, kendilerine olan güvenin artmasına vesile olduğu gibi bunların dışında derse olan motivasyonlarını da olumlu yönde etkiliyor.”  ifadelerini kullandı.
3-23

1-35

2-32