Karabük’ün İl Emniyet Eski Müdürlerinden Serhat Tezsever’in, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü görevine mahkeme kararı ile geri geleceği yönündeki asılsız haberler sosyal medyalarda kamuoyunun kafasını karıştırdı.

2014 Şubat ayında Karabük İl Emniyet Müdürlüğüne atanan Serhat Tezsever, Ekim 2016 tarihinde Polis Başmüfettişi olarak merkeze alınmıştı.

Halen daha Bursa’da Polis Başmüfettişi olarak görev yapan Tezsever, geçtiğimiz aylarda da emekliliğe sevk edilmiş ve emekli edilmişti.

Emekliliğine itiraz eden Serhat Tezsever’in, başvurduğu mahkeme süreci sonuçlandı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi, emekliliğin iptali ve son görevi olan Polis Başmüfettişliği görevine iade kararı aldı.

Karabük menşeili bazı sosyal medya kullanıcıları ise emekliliğin iptali yönünde kazanılan bu yargı sürecinin, İl Emniyet Müdürü olarak son görev yeri olan Karabük İl Emniyet Müdürlüğü görevine geri iade yapıldığı yönünde paylaşımlarda bulunması Karabük kamuoyunda soru işareti oluşturdu.

Sosyal medyada yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ve Tezsever’in Karabük İl Emniyet Müdürlüğü görevine geri iadesinin söz konusu olmadığı yetkililerce ifade ediliyor.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Kadir Yırtar’ın ise şu an görev değişikliğinin söz konusu olmadığı netleşti.

Sosyal Medya paylaşımlarında yapılan yanlış bilgi aktarımının ve gerçeği yansıtmayan içeriklerin hukuki sürecin yanlış anlaşıldığından yapıldığı öne sürülürken, bazı kişilerin ise Karabük kamuoyunda karmaşa oluşturmak amacıyla bu paylaşımları yaptığı da öne sürülüyor.         

Editör: Ergün Başkaya