Karabük'teki Aydınlıkevler Anaokulu öğrencileri, öğretmen ve velilerinin katkısıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklar için içinde kırtasiye malzemeleri olan hediye paketleri hazırladı.

Karabük'teki meslek liselerinin öğretmenleri ve personelinden oluşan 15 kişilik teknik ekip, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde çadır anaokulu kurdu.

Sevgi Anaokulu ismi verilen okulun kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması için Karabük'teki akranları harekete geçti.

Öğretmen ve velilerinin desteğiyle içinde oyun hamurları, defter, kalem, silgi, kuru boyalar, diş fırçası ve diş macunu olan paketleri hazırlayan öğrenciler, paketleri Gaziantep'e gönderdi.

Çocuklar mutlu olabilirse ailelerin de bu zor günleri atlatmaları daha kolay olur

Anaokulundaki paketleme işlerine yardım eden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, burada gazetecilere, Aydınlıkevler Anaokulu öğrencilerinin, öğretmen ve velileriyle Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Karabük Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan Sevgi Anaokulu'na katkı olması amacıyla hediyeler hazırladıklarını söyledi.

Türkiye'nin her yerinden gönüllü öğretmenleri deprem bölgesinde olduğunu belirten Akbaş, "Teknik ekibimizin kurduğu okul öncesi çadırında gönüllü öğretmenler tarafından keyifli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Ekiplerimiz sahada çocuklarımızın bir nebze de olsa acılarını dindirmek için var gücüyle çalışmaktadırlar. Çocuklar mutlu olabilirse ailelerin de bu zor günleri atlatmaları daha kolay olur." dedi.

200'ün üzerinde paketleme yaptık

Aydınlıkevler Anaokulu öğretmeni Neşe Bostancı da depremden etkilenen çocuklar için kırtasiye ürünleri hazırladıklarını ifade etti.

Hazırlanan ürünleri paketleyip Gaziantep'e gönderdiklerini dile getiren Bostancı, "Çocuklarımıza yardımlaşmanın önemini anlatıyoruz. İyi ve kötü zamanda beraberlik içinde nasıl hareket etmemiz gerektiğini öğrenmeleri için çocukları sürece dahil ettik. 200'ün üzerinde paketleme yaptık. Paketlerimizde oyun hamurları, defter, kalem, silgi, kuru boyalar, diş fırçası ve diş macunu var. Desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Anaokulu öğrencilerinden 6 yaşındaki Hümeyra Yılmaz da depremden etkilenen çocuklara kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketleri hazırladıklarını anlatarak, "Çocuklar hediyeleri gördükten sonra mutlu olurlar. Onlar mutlu olunca biz de mutlu olacağız." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Ömer Çelik de depremden etkilenen arkadaşları için hediye hazırladıklarını kaydetti.

Ebrar Çankaya da hediye paketi içine oyun hamuru, defter ve boya koyduğunu söyledi.

Hatice Zehra Adar da gönderdikleri hediye paketini görünce çocukların mutlu olacaklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi