Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve yönetimi, Türk Hava Yolları'na bağlı Teknik A.Ş iş yerlerinde yetkili sendika olan Anadolu ve Avrupa Havacılık Şubelerini etkisiz hale getirmek için şube üyelerini Genel Merkeze bağlamıştı.

Okan Ödemiş’in şube başkanlığındaki Anadolu Havacılık Şube Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklama yaparak, şubelerinin kapatılması için başlatılan sürece sessiz kalmayacaklarını ve Genel Merkezin kararını yargıya taşıdıklarını belirttiler.

Kararın mahkemeye taşındığını ve ilk duruşmanın 17 Ocak 2023'te görüleceği ifade edilen açıklama şöyle;

“05.12.2021 Tarihinde sizlerin büyük teveccühü ile Anadolu Havacılık Şube Başkanlığına seçilmiş ve göreve gelmiş bulunmaktayız. Göreve geldiğimiz süre boyunca iş veren ve çalışan işçiler arasında iş barışını dahada güçlendirebilmek adına gece gündüz sahada sizlerle birlikle ‘’Emek En Yüce Değerdir’’ ilkesine bağlı kalarak Ülkemizin milli bayrak taşıyıcısı şirketinde işçi temsilcisi görevini yapmış bulunmaktayız.

Bu bağlamda göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Anadolu Havacılık Şube Başkanlığı çatısı altında  hangarların, atölyelerin ve birimlerin talep ve istekleri doğrultusunda iş veren vekilleri ile doğrudan iletişime geçen bir şube iken, Özçelik-İş Sendikamızın  15. olağan genel merkez seçimlerinde demokratik bir tavır ile mevcut Genel Başkan Yunus Değirmenci’ye destek vermediğimizden dolayı sahanın sesine kulak vererek hareket ettiğimiz için, seçme ve seçilme hakkını hiçe sayıp hırs ve intikam duygusuyla hareket edip şubeye bağlı üyelerimizi genel merkezimize bağlayarak  Anadolu ve Avrupa Şube Başkanlıklarının sendikamızdan tasfiye etme sureci başlamış bulunmaktadır.

Özçelik-iş Sendikamızın genel merkez yönetim kurulunun anti-demokratik davranışından dolayı yasal sureci başlatmış bulunmaktayız. Ankara 4.İş Mahkemesi 17.01.2023 tarihinde ilk duruşma yapılacaktır.

Ülkemizin dört bir yanından bizleri gerek arayarak gerek ziyaret edip desteğini esirgemeyen kıymetli sendikamızın üyeleri emek ve alın terinin asıl sahiplerine teşekkür ederiz.

Kamuoyuna duyurulur.”

Öte yandan aynı Anadolu Havacılık Şube gibi aynı anda tüm üyelerin Genel Merkeze bağlanarak, kapatılma sürecine girilen Avrupa Havacılık Şube Yönetimi ise Anadolu Havacılık Şubesinin yargı sürecine göre, kendilerinin de mahkemeye müracaat edip etmeyecekleri ile ilgili karar verecekleri belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi