Kask Kafalılar Motosiklet Derneği, Taşköprü Pompeiopolis Motosiklet Derneği ve  Sinop Motor Sporları Kulübü Şanlı Türk Bayrağını Samsun'a ulaştırdı.

Yüzlerce Motosikletli Milli Mücadeleyi başlatmak için Bandırma Vapuru’na binerek 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olduklarını hatırlatmak adına Samsun'a sürdü.

Son günlerde Karabük'te yaptıkları etkinliklerle ve topladıkları beğenilerle adından çokça söz ettiren Kask Kafalılar Motosiklet Derneği artık adını bölge genelinde de duyurmaya başladı. 

Kask Kafalılar Motosiklet Derneği, 18 Mayıs Cumartesi günü saat 09:00’da, Karabük İl Gençlik ve Spor Müdürü Coşkun Güven ve Paris Olimpiyatlarinda Ülkemizi ve Karabük’ü temsil edecek olan Para Tekwaondo Milli Sporcusu Alican Özcan’dan alınan bayrak teslimi ile başlayan sürüş Kastamonu, Kastamonu’dan Sinop’a ve Sinop’tan Samsun’a ulaştırılarak coşkulu bir törenle Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'e teslim edildi.

Türk Bayrağını öperek teslim alan Samsun Atakum Belediye Başkanı  Türkel, “Sizlerden onur ve gururla aldığım bu şanlı bayrağı ömrümün sonuna kadar büyük bir özen ile koruyacağım.” dedi.

10'dan fazla motosiklet ile Samsun'daki etkinliğe katılan Kask Kafalılar, Karabük'te düzenlenen 19 Mayıs etkinliklerini de coşku içinde kutladılar. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda düzenlenen etkinliklere kortej sürüşüyle dahil olan Kask Kafalılar, akşam fener alayı ile Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs'ı büyük bir bayram sevinciyle sonlandırdı.

Böylesine anlamlı bir günle Karabük'ün adını Samsun'a kadar taşıyan Kask Kafalılar Motosiklet Derneği günden güne ailesini büyütmeye devam ediyor.

Kask6Kask 5JpgKask 4JpgKask 2Kask 3Kask 1

Kask7

Editör: Özenay Kahriman