Safranbolu Belediyesinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle 8-11 Haziran günlerinde 23.’sünü düzenleyeceği Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin mihenk taşlarından olan belgesel ve fotoğraf yarışmalarının başvuruları, geçtiğimiz haftalarda başlamıştı. Danışmanlığını Karabük Üniversitesinin yaptığı Belgesel Yarışması’na şimdiye kadar 851 eser sahibi başvurdu.

Başvurular Devam Ediyor

Safranbolu’nun, Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali ile uluslararası arenada daha çok ses getirmesini hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Elif Köse, yarışmaların bu amaca hizmet edebilecek en etkili organizasyonlar olduğunu söyledi. Alanında ilk ve tek olarak 22 senedir başarı ile düzenlenen Festival kapsamındaki yarışmalara başvuruların sürdüğünü; Belgesel Yarışması’nın son başvuru tarihinin 18 Nisan, Fotoğraf Yarışması’nın ise 10 Mayıs olduğunun altını çizdi. 

Önemli Bir Film Arşivine Sahibiz

Festival özelinde çok güzel ve önemli bir arşivi de sahip olduklarına dikkat çeken Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Safranbolu, kendisine emanet olan kültürel değerleri koruması, gelecek kuşaklara aktarması ile her daim gündemde kalmış, başarılı olmuş bir kent. Biz de bu anlamda üstümüze düşeni yapmakla yükümlüyüz. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ni düzenleyen kurum olarak, bu idrakle çalışıyoruz.” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi