Karabük Üniversitesine gelen Özbekistan Alfraganus Üniversitesi akademisyenleri iş birliklerinin güçlendirilmesi için görüşmelerde bulundu.

Özbekistan’dan gelen akademisyenler, Karabük Üniversitesinin akademik potansiyelini yakından inceleyerek Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi akademisyenleri ve idarecileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerde, Karabük Üniversitesi ve Alfraganus Üniversitesinin imkanları, iki üniversite arasında değişim programları, ortak araştırma projeleri, öğrenci değişim programları ve uluslararası sertifika programları gibi konular ele alındı.

Yapılan toplantıların ardından KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Rektör Danışmanı Doç Dr. Nihat Yılmaz, Uluslararası İlişiler Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Adnan Ucur ile Özbekistan Alfraganus Üniversitesinden gelen Tıp Fakültesi Dekanı Ozod Abdurakhmonovich, Bölüm Başkanları Khoshimov Bobur Lukhmonovich, Alisher Khakimovich ve Jalilov Fazliddin görüşme yaptı.

Yapılan görüşmede KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, akademik iş birliğinin üniversiteler arasındaki ilişkilerin güçlenmesine ve kültürel alışverişin artmasına katkı sağlayacağını belirtti. Heyetin ziyareti, gelecekteki ortaklıkların ve projelerin önünü açacak önemli bir adım olarak değerlendirildi.