AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı, çok tartışılacak bir konuyu gündeme attı.

İlçe Başkanı Sarı, Safranbolu Belediyesi’nde, HDP’li Belediyeler gibi ‘Eş Başkanlık’ uygulaması yapılmaya başladığını ima etti.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin dün düzenlediği basın toplantısında, başkan yardımcılarından biri ile yollarını ayırdığını açıklamış ve bir belediye meclis üyesinin gönüllü bir şekilde hizmet vereceğini ifade etmişti.    

Başkan Köse’nin bu açıklamasından sonra AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı bir açıklama yaparak “HDP’li Belediyelerde eş başkanlık diye bir zırvayı gördük de sizdeki ‘Eş Başkan Yardımcılığını’ yadırgadık.” Dedi.

Safranbolu Belediyesi’nde ‘Eş Başkanlık’ tartışmasını başlatan Mehmet Sarı’nın bu açıklamasına acaba Sosyal Demokrat cepheden nasıl bir tepki gelecek?

AK Partili Mehmet Sarı’nın açıklaması ise şöyle;

Safranbolu Belediye Başkanı “memur kadrolu” Belediye Başkan yardımcısı ile yollarını ayırmış!

Bu ayrılığın sebebi ne ola ki dedik,

Baktık ki adı geçen memur;

Sayın Kılıçdaroğlu’na karşı sosyal medyasından bir açıklama yaparak,

“Kılışdar, adayımız sen değilsin, yanılma” demiş…

CHP tavsiyesiyle Belediye Başkan yardımcılığına getirilen bu memuru, Belediye Başkanı yine CHP tavsiyesiyle geri göndermiş,

Doğru deyişle “yollarını ayırmışlar”

Peki bu memur Belediye Başkan yardımcısının yerine hangi memur gelir derken, bir de baktık ki, CHP’li bir Meclis üyesi sanki “Eş Başkan Yardımcısı” olmuş.

Siyasi Meclis üyelerinden 2 tanesi zaten Belediye Başkan yardımcısı olarak görev almıştı, ama memur Belediye Başkan yardımcılıklarından biri şu anda boş kaldı.

Resmi olarak yetki veremediğiniz bir kişiye nasıl oluyor da belediyede makam odası tahsis ediyorsunuz, bazı Belediye birimlerini hangi görev tanımıyla kendisine bağlıyorsunuz, hukuka göre sorumluluğu olmayan kişinin yetkisi de olmaz, gönüllülüğü de…

HDP’li belediyelerde eş başkanlık diye bir zırvayı gördük de sizdeki “Eş Başkan Yardımcılığını” yadırgadık…