AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı’nın bir yıl önce Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erkan Andaç’a gönderdiği yazılı bir mesajın ekran görüntüsü şimdi ortaya çıkınca, parti içinde tam bir skandala dönüştü.

Hastane başhekimine bir personelin başka yere görevlendirilmesi ile ilgili tepki gösterdiği AK Parti İlçe Başkanı Sarı’nın yazılı mesajında; Zaten personel yetersizliği içinde olan hastaneden bir kişinin gereksiz yere neden başka bir yere görevlendirildiği, bu görevlendirmeden neden haberi olmadığı ve bu personelin acilen hastanedeki görevine geri dönmesi gerektiği ifade ediliyor.

BİR YIL ÖNCE GÖNDERİLEN MESAJ ORTAYA ÇIKINCA İLÇE BAŞKANI ŞİKÂYETÇİ OLDU

Hastane başhekimine gönderdiği yazılı mesaj bir yıl sonra sosyal medyalara düşünce, ilçe başkanı Av. Mehmet Sarı, Türk Ceza Kanunun 132. Maddesine göre Haberleşmenin gizliliğini ihlal ve ifşadan şikâyetçi oldu.

Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erkan Andaç’tan, haberleşmenin gizliliğini ihlalden, yazılı mesajı sosyal medyalarda yayınlayan K.Y isimli şahıstan da yine haberleşmenin gizliliğini ifşadan şikâyetçi oldu.

Hastane başhekimi doktor karakolda ifade verirken, mesajı sosyal medyalarda yayınlayan kişi ise gözaltına alındı ve telefonu incelemeye tabi tutuldu.

YAZILI MESAJ NASIL DIŞARIYA SIZDI?

İlçe Başkanı Mehmet Sarı’nın gönderdiği mesajı, hastane başhekiminin şikâyet etmek için AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal’a gönderdiği ve bir yıl sonrada Milletvekili Ünal’dan da üçüncü şahıslara sızdığı iddia ediliyor.

İktidar partisinin ilçe başkanının bir bürokrata gönderdiği yazılı mesajın, neden milletvekiline gönderildiği ve milletvekilinden de neden bir başkalarına verildiği şimdi parti içinde sorgulanıyor.

TCK 132’YE GÖRE 1 İLA 3 YIL ARASINDA HAPİS CEZASI İLE YARGILANACAKLAR

Türk Ceza Kanunun 132. Maddesi olan Haberleşmenin gizliliğini ihlal suçu; iki veya daha fazla kişinin, başkaları tarafından bilinmeyeceği inancı ve iradesiyle, belli iletişim araçları kullanarak gerçekleştirdiği haberleşmenin dinlenmesi, okunması, kaydedilmesi veya ifşa edilmesi ile oluşur. Cezası 1yıl ile 3 yıl arası.

AK Parti İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı’nın Cumhuriyet Savcılığına şikâyet ettiği bu olayda, kendi cep telefonuna gönderilen yazılı mesajı bir başkasına vererek ihlal etmekten, mesajı sosyal medyalarda yayınlayan K.Y isimli şahıs ise ifşa etmek suçundan yargılanacak.

Peki ya yazılı mesajın asıl yayıldığı kişi olarak iddia edilen Milletvekili Cumhur Ünal içinse, 'dokunulmazlıktan mı yararlanacak?' sorusu siyasi kulislerde konuşuluyor.

İLÇE BAŞKANI MEHMET SARI TEPKİLİ

AK Parti’nin Safranbolu İlçe Başkanı ve aynı zamanda Avukat olan Mehmet Sarı kanuni hakkını sonuna kadar arayacağını söylerken, yakın çevresine ise başhekime attığı mesajı kamu adına yaptığını ve kendi şahsi bir isteği olmadığını ifade ettiği belirtiliyor.

İL BAŞKANI İSMAİL ALTINÖZ SESSİZ

Kendi ilçe başkanının kamuoyunda sıkıntıya sokulmak istercesine yazılı masajının dışarıya sızdırılması yönünde yaşananlar ile ilgili şu ana kadar sessiz kalan AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz’ün konuyla ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Editör: Haber Merkezi