Yaklaşık iki hafta önce KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli olan Başhemşire Sibel Güluzun istifa etmişti.

KBÜ E.A. Hastanesinde 8-9 yıldır çalışan Anestezi Teknikeri Fatih Tekelioğlu’nun boş olan Başhemşire kadrosuna dün ataması yapıldı.  

Çok sayıda kadın hemşirenin çalıştığı Karabük’ün en büyük hastanesine Anestezi Teknikeri bir erkek memurun atanmasına tepkiler oluşmaya başladı.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı’nın Damadıymış.

KBÜ E.A. Hastanesine Başhemşire olarak atanan Fatih Tekelioğlu’nun, Sağlıktan Sorumlu AK Parti Karabük İl Başkan Yardımcısı Kazım Çamlı’nın ablasının damadı olduğu öğrenilince, kamuoyunda oluşan tepkiler katlanarak artmaya başladı.

Liyakat mı önemli, Siyaset Damadı mı?

KBÜ E.A. Hastanesinde 25-30 yıllık deneyimli hemşireler varken, 8-9 yıllık bir kişinin ve en önemlisi de hemşire olmayan, anestezi teknikeri bir görevlinin başhemşire olarak atanmasına başta hastane çalışanları olmak üzere, sağlık sektörü içinde büyük tepki oluştu.

Sağlıkçılar “Bir yerlere atanabilmemiz için illaki AK Parti yönetiminde birilerinin damadı, gelini mi olunması lazım. Bu kadarına da yazıklar olsun.”  İfadeleri ile tepkilerini gösteriyorlar.

Gözler İl Başkanı İsmail Altınöz’e Çevrildi

AK Parti Karabük İl Yönetiminde yardımcısı olan Kazım Çamlı’nın damadının KBÜ E.A. Hastanesine Başhemşire olarak atanması ile doğan tepkilerden sonra, böyle bir tasarrufa müsaade eden AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz’e gözler çevrildi.

Milletvekili adaylığı için önümüzdeki yakın bir tarihte istifa edeceği bilinen İl Başkanı Altınöz’ün, yönetim içinde kendisine yakın olanların akrabalarına ulufe dağıtır gibi belirli makamlara getirmesine siyaset camiasında da tepkiler yoğunlaşması bekleniliyor.

AK Parti, Topu Başhekim Nihat Yılmaz’a Atıyor

AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ile Sağlıktan Sorumlu Yardımcısı Kazım Çamlı’nın başhemşire atamasında hiçbir siyasi müdahale olmadığını, tamamen KBÜ E.A. Hastanesi Başhekimi Nihat Yılmaz’ın kendi isteği üzerine olduğunu ifade ettikleri de söyleniyor.

Her ne kadar siyaseten hiçbir müdahalede bulunmadıkları yönünde savunma yapsalar da Sağlıktan Sorumlu AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kazım Çamlı’nın, son bir haftadır Başhekim Nihat Yılmaz’ın odasından çıkmadığı da hastane içinde konuşuluyor.  

Editör: Ergün Başkaya