Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kayabaşı Mahallesi ile Bağ-Essan Sanayi arasına bağlanacak köprünün temelini attı.


 

27052015_kayabasikopru_1

Temel atma törenine, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun, MHP Safranbolu İlçe Başkanı Muharrem Asker, MHP Milletvekili adayı Ayhan Akbaş, Mahalle Muhtarları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldılar.

Temel atma töreni öncesi konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Karabük’te 6 yıldaki değişime baktığımızda herkesin hayali olmuş. Birçok noktada problemleri çözdük. Hayallerden bir tanesi Esentepe 200 Evler arası köprü, 15 gün önce temel attığımız Kartaltepe Yenişehir arası köprü ve Kayabaşı’na atacağımız köprümüz.

İnşallah 3 ay içinde bu köprümüzün açılışını yapacağız. Biliyorsunuz 7 Haziran’da Karabük’ün, Türkiye’nin bir kader oylaması yapılacak. Bundan tam 12 ay evvel önce Karabük tekrardan bizi Belediye Başkanlığı görevine seçti ki hiçbir parti ayrımı yapmadan. Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, eski Demokrat ve Büyük Birlik Partisi hiç kimse ayrım yapmadan çok yüksek bir oy oranıyla, %52 gibi bir oyla bizi tekrardan Belediye Başkanlığına seçildim.

Şimdi arkadaşlarımız 7 Haziran için sokaklara çıktıkları zaman herkese iş bulma ve kumanya dağıtma vaatleriyle tekrardan farklı bir şekilde politika yapıp insanları farklı bir yöne sevk ettirmek için fikir mücadelesi yapmakta ve bunları konuşurken de şunu söylemekte; çakılı bir tene çivileri var mı dedikleri zaman bu arkadaşlarımızın hepsi inşallah bu köprülerden geçecek, bu asansörlere binecek, alt geçitlerden geçecek, liderleri geldiğinde meydanlarda miting yapacak.

Kent meydanından yukarı baktıklarında kütüphaneyi görecekler, biraz yukarıda yürüyen merdivenleri görecekler, yollarda eski Karabük’le şimdiki Karabük’ün gelişimini görecekler, 38 evlerin yıkılışını görecekler ve bunun üzerinden siyasi argümanlar bulup siyaset yapmaya çalışacaklar.

Milletvekillerinin Görevi Temel Atma Törenleri Düzenlemek Değil
27052015_kayabasikopru_6Buradaki yerel idarecilerin görevi çok farklı, milletvekillerimizin görevleri de çok daha farklıdır. Yerel yönetim yöneticilerinin, idarecilerin en büyük vazifesi şu dur; yaşamış olduğu şehirde kasabada memlekette vatandaşların en rahat en refah ve en huzurlu bir şekilde yaşamasını temin etmektir.

Çöpünü toplamak, suyunu götürmek, yollarını yapmak, gaz dağıtımını yapmak, çocuk parkı yapmak, sosyal yaşam merkezlerini yapmak Belediye Başkanlarının, yerel yönetim mensuplarının görevidir. Milletvekillerinin görevleri şunlardır; memleketin gelişimini sağlamak, milletvekillerinin görevi gidip oraya buraya temel atma törenleri düzenlemek değil. Bu bizim işimiz. Milletvekillerinin işi bu memleketin gelişimini sağlamaktır. Bu memlekette eğer bir göç varsa, gençler gurbete iş için gidiyorsa milletvekillerinin ana görevi bunları durdurabilecek programlar yapmaktır. Milletvekillerinin görevi tüm topluma hitap edecek problemleri çözmektir.

Sağlık ve hastanelerin problemlerini çözmektir. Bir tapu dairesinin işi milletvekillerinin işi değildir. Veyahutta bir Sosyal Kurum Müdürlüğü hizmet verecekse verecek, vermeyecekse zaten onunda bir anlamı yoktur. Sosyal Sigortalar Kurumu Müdürlüğüyle bir milletvekilinin hiçbir işi yoktur ama Milli Eğitimle vardır. Nasıl vardır diyorsanız, yetersiz okul sayısı varsa okul yaptırmak için planlamaya aldırtmak vardır.

Eğer Milli Eğitim Müdürlüğü yetersizse ciddi müdürlerin atanmasında görevi vardır. Veyahutta Karayolları Müdürlüğü yetersizse, memleketine iyi hizmet etmiyorsa, bu Karayolları Müdürüne müdahale etme hakkı vardır. Bir tane Karayolları Müdürü var, 4 yıldır bu güne kadar bir tane milletvekili tek kelime anlatamamıştır ama hala bölgemizde Bölge Müdürü olarak çalışmasına devam etmekte.

Bundan 4 yıl önceki seçimlerde Yenice yolunda kayma oldu. Valilik makamındaydım. Karayolları müdürü çağrıldı. Mehmet Ali Şahin başkanlığında toplantı yapılıyor. Bölge Müdürüne dediler ki bu yolu ne kadar süre içinde açarsın, seçimlere de 15 gün vardı, herkes seçim propagandasına gidecek, Yenice tarafına kimse geçemiyor yoldan. Bartın’dan geçmek lazım. Bölge Müdürünün vermiş olduğu cevap şuydu, 45 günde biter efendim. Seçimler bitiyor 1 ay sonra yol açılacak Bölge Müdürü gitti, Vali bey bütün müteahhitleri çağırdı, özel idarenin müdürünü çağırdı ve yolu 10 günde açtılar.

27052015_kayabasikopru_13Bizim milletvekillerimizde bu Bölge Müdürüne sen ne iş yapıyorsun kardeşim demediler. Eğer yapılacak bir şey varsa kesinlikle yapma taraftarı değil. Ne gibi bir problemler çıkartabilirim diye. Sadece bunu peşindeler. Bu bölge müdürünün ne Eskipazar’a, ne Yenice’ye, ne Eflani’ye, ne Ovacık’a, nede Bartın’a faydası var bu müdürün” dedi.

Okunan duaların ardından Başkan Vergili ile beraberindekilerin eşliğinde butona basılmasıyla köprü temeli atıldı.