Geri dönüşümün önemine dikkat çekmeyi hedefleyen "Yeşil Oyuncak Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


 

20140605AW110240_01Ortaokul ve lise öğrencileri arasında iki kategoride düzenlen ve 126 başvurunun yapıldığı yarışmanın sonuçları Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Karabük Belediyesi önünde düzenlenen törenle açıklandı.

Törende kısa bir konuşma yapan Çevre Derneği Başkanı Bünyemin Coşkun, Karabük’te faaliyet gösteren geri kazanım tesisi Marzinc ile birlikte ortak vizyonuyla bu yıl ilk kez hayata geçirilen “Yeşil Oyuncak Yarışması”nda amaçlarının gençler ve çocuklar arasında geri dönüşüm farkındalığını ve çevre bilincini arttırmak olduğunu söyledi.

20140605AW110240_02Okulların gösterileri devam eden etkinlik kapsamında öğrenciler tarafından geri dönüşümden yapılan oyuncular büyük ilgi gördü. Farklı ürün ve malzemelerden yapılan oyuncular törene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Yağmurun etkili olduğu törende ortaokullar arasında yapılan yarışmada Çamkent Ortaokulundan Pınar Sarı birinci, Anayasa Ortaokulundan Emirhan Öztürk ikinci, Kayabaşı Ortaokulundan ise İlayda Güler üçüncü oldu. Ortaokullar arasında mansiyon ödüllerini ise, Çamkent Ortaokulundan Yunus Emre Karan, Atatürk Ortaokulundan Berkay Akyol, Kapullu Ertuğrul Gazi Ortaokulundan İsmail Taraç ve Bahattin Gazi Ortaokulundan Mustafa Gümüşsoy aldı.

20140605AW110240_03Liseler arası kategoride ise birinciliği Karabük Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden Onur Ayhan ve Beytullah Tatar elde ederken, Açık Lise’den İlknur Belge ikinci, Cumhuriyet Anadolu Lisesinden ise Furkan Şahinoğlu ve Emre Çiçek üçüncü oldu. Lise kategorisinde mansiyon ödülü ise Cumhuriyet Anadolu Lisesinden Faruk Sarıtaş ile Zubeyde Hanım Anadolu Lisesinden Arzu Yıldız Gezginç kazandı.

Yarışmada dereceye girenlere para ve diğer ödülleri Karabük Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman tarafından verildi.

Editör: Haber Merkezi