AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, Yenice’ye gelecek olan doğalgaz çalışmaları ile ilgili önemli gelişmeler kaydedildiğini ifade etti.

Kargaz’ın da bağlı olduğu Ahlatçı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı ile bir görüşme yaptığını ifade eden Altınöz, Ahlatçı’nın Yenice’de doğalgaz çalışması için talimat verdiğini ve ekip kurulduğunu, bugün yarın çalışmaların başlayacağını ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Altınöz; “Kesin inanmadığımız ve teyitli olmayan hiçbir projeyi kamuoyuna açıklamadığımı herkes bilir.

Bir buçuk yıl önce Cumhurbaşkanımıza İl Başkanları toplantısında Yenice'nin doğalgaz konusunu gündeme getirdiğimde, Cumhurbaşkanımızın Enerji Bakanlığına bir talimatı oldu ve bizde bunu müjde olarak halkımıza duyurmuştuk. Aynı şekilde EPDK'nın genişleme lisansında Yenice açıklandı. Gelişme olarak söyleyeyim.

İki ay öncede il başkanları toplantısında yeniden bu işin takipçisi olduğumuzu ve Yenice'deki doğalgazın gelmesi ile biraz gecikme olduğunu belirtmiştim. Ondan sonrada Enerji Bakan Yardımcısı Abdullah beyle görüşmüştüm ve o da çok kısa sürede çalışmaların başlayacağını söylemişti. Bugünde Ahlatçı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı ile bir görüşme yaptım, ondan sonrada hemen Karabük'teki Kargaz'a bir talimat geldiğini öğrendim. Hatta bugün Yenice'ye belediyeye protokolün gitmiş olması lazım. Bugünde Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı'yla yaptığım görüşmeden sonuç aldık. Hem Cumhurbaşkanımız hem Ahmet Ahlatçı, yine Genel Müdür Kasım Beye ve Karabük’te Cengiz Bey bu işin özellikle üzerinde duruyorlar, bizde yakından takip ediyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah çok kısa süre içerisinde Yenice'de doğalgazla ilgili çalışmalar başlayacak, ben bunun müjdesini şimdiden verebilirim.” Diye konuştu.

Yenice’de doğalgaz çalışmalarının neden geciktiği ile ilgili bilgiler veren Altınöz, “Gecikmesinin en büyük sebebi Yenice'ye taşıma yoluyla doğalgaz geleceği için, Kargaz firması Kastamonu'da dolum tesisi kurmayla ilgili bir çalışma başlattı, ondan dolayı biraz gecikti. Doğalgaz kış mevsiminde Yenice'ye gelmesi pek mümkün gözükmüyor ama çalışmaların çok kısa sürede başlayacağını ve inşallah bir sonraki senede kışın ısınma olarak doğalgazın kullanılacağını buradan net bir şekilde ifade edebilirim. Yaz döneminde gelmeyecek anlamına gelmiyor, çok kısa sürede alt yapıyla ilgili çalışmalar başlayacak.” Dedi.

Ahlatçı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı ile yaptığı görüşmenin içeriğine de yer veren İl Başkanı Altınöz; “Ahmet Ahlatçı bey kendisi de daha önce Mehmet Ali Şahin başkanımızın aradığını, hatta Cumhurbaşkanımızın bu konuda talimatları olduğunu ifade etti. Bende bizim Yenice'ye bir sözümüzün olduğunu, bunun mutlaka gerçekleşmesinin gerektiğini net bir şekilde ifade ettim. O da hemen talimat vereceğini, çalışmaların en kısa sürede başlayacağını söyledi. Ben hemen kısa süre içerisinde Cengiz Beyi de aradım, gerekli talimatlar gelmiş inşallah çok süre içerisinde çalışmalar başlayacak. Biz ete kemiğe bürünmeyen şeyleri net bir şey olmadan kamuoyuna açıklamamayı tercih ediyoruz. Yenice'nin doğalgaz işini çok sıkı bir şekilde takip ediyorum, iki ay önceki il başkanları toplantısında da gündeme getirdim, gecikme oluyor diye. Enerji Balkan Yardımcımız bizzat aramıştı beni, bu işi unuttuğumuzu veya takip etmediğimizi sakın sanmayın. Cumhurbaşkanımızın net bir talimatı var, sadece Kargaz firmasının dolumla ilgili Karabük'ten 300 km'lik Kırıkkale'den dolumu gelmesinin zor olacağı, onun için Kastamonu'da dolum tesisi kurdukları için biraz gecikme olacağını bana ifade edildi. Mart gibi çalışma başlayacak. Ahmet Ahlatçı'yla yaptığım görüşmeden sonra net talimat vermiş, hava şartlarına göre inşallah en kısa sürede başlayacak. Kimsenin kafasında en ufak bir şüphe olmasın.” İfadelerini kullandı.

il-baskani-atinoz-den-onemli-aciklamalar-1