Karabük'ün Yenice ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından 'Sabah namazını camide kılalım' kampanyası başlatıldı.

20130220AW000074_01İlçe Müftü Vekili Mehmet Kemal Balcılar 5 bin adet davetiye bastırarak ilçe merkezi, köy ve beldede din görevlileri tarafından vatandaşlara dağıttıklarını ve sabah namazlarında cemaatin artmasını beklediklerini söyledi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Peygamber Efendimizin gözümün nuru olarak nitelendirdiği namaz, biz Müslümanlara günde beş vakit farzdır. Peygamberimizin cemaatle kılınan namazın tek başına kılınan namazdan 27 derece üstün olduğunu belirtmiştir. Camide namaz kılmaya teşvik etmiştir. Diğer vakitlere nazaran sabah namazının camide kılınması hususunda katılımın oldukça az” dedi.

20130220AW000074_02Peygamber Efendimiz 'Kim sabah namazını camide cemaatle kılarsa, bütün gece namaz kılmış gibi olur' buyurduğu için Yenice İlçe Müftülüğü olarak sabah namazlarını camide kılalım kampanyası başlattıklarını söyleyen Balcılar, “Bu minvalde ilçemiz merkezinde, beldemizde ve köylerimizde bulunan başta görevlilerimizin katkı ve destekleriyle 5 bin adet davetiye bastırarak şubat ayı aylık mutat toplantıda görevlilere teslim ettik. Bu davetiyelerle vatandaşları sabah namazına davet edeceğiz. Sabah namazına katılımın artmasını bekliyoruz" ifadesinde belirtildi.