MHP YENİCE İLÇE BAŞKANI, İLÇEDE GENÇLERİN YAŞATTIĞI ŞİDDET OLAYLARININ ARKASINDA AK PARTİ’NİN OLDUĞUNU İDDİA ETTİ


 

HASAN KARAKIRIK “ŞİDDET SIRASINDA KULLANILAN SOPALAR AKP İLÇE BİNASINDAN ÇIKARILDIĞINI DUYDUM”


 

 

yenice-mhp


Milliyetçi Hareket Partisi Yenice İlçe Başkanı Hasan Karakırık, yayınladığı basın bildirisi ile geçtiğimiz günlerde Yenice ilçesindeki bazı genç grupların oluşturduğu şiddet olaylarına değişik bir boyut getirdi.

MHP İlçe Başkanı Karakırık, Yenice’de bazı gençlerin oluşturduğu şiddetin altında AK Parti Yenice İlçe Teşkilatının olduğunu ve bu olayların başında da AK Parti Yenice Gençlik Kolları Başkanının olduğunu iddia etti.

MHP’li Başkanın iddiaları karşısında, AK Parti’nin ise yapacağı açıklama kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

MHP Yenice İlçe Başkanı Hasan Karakırık yazılı olarak yayınladığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
İlçemizde son günlerde meydana gelen olaylar halkın mal ve can güvenliğini tehdit eder boyutlara ulaşmıştır.

Halkın korku ile izlediği ve iki gün boyunca süren olaylarda güvenlik güçleri yetersiz kalmışlardır. Geçtiğimiz Pazar günü başını AKP Gençlik Kolları Başkanı Aytaç Derecik’in çektiği 40-50 kişilik organize grup ilçemizde adeta terör estirmiş onlarca işyeri ve bir o kadarda arcın camları kırılarak ve darp edilerek kırılmıştır. İnsanlarında darp edildiği organize olaylar sırasında kullanılan sopalar daha önceden hazırlanmış ve AKP İlçe binasından çıkarıldığını duydum.

İlçemiz tarihinde mala zarar verilen ve toplum güvenliğini bu denli tehlikeye sokan hiçbir olay vuku bulmamıştır. Saldırganların kim ya da kimlerden cesaret alarak bu olaylara giriştikleri tarafımızca malumdur. Yenice AKP İlçe Teşkilatının faillerin hamiliğine soyunduğu dehşet ve ibretle şahit olduk.

Failleri korumak ve kollamak için bazı resmi makamlar nezdinde teşebbüsler olduğunu duyuyoruz. Bu tür olayların tekrar etmemesi için başta güvenlik güçleri olmak üzere tüm yetkilileri gerekli tedbirleri almalarını istiyoruz. Bu olayların üstü asla kapatılmamalı ve failler yüce yargının huzurunda hesap vermelidirler.

Saldırganlığı meziyet haline getiren AKP’nin Safranbolu Belediye Başkanının gerçekleştirdiği olaylar ortadır.