Merkezi Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti ( NRW )'nin Gladbeck şehrinde yer alan Karabük-Yeniceliler Derneği, hedef belirledi. Yönetim kurulu üyeleri ve derneğin bazı eski yöneticileri Karabüklüleri sevindirecek bir çok projeyi belirledi


 

20131213AW000250_01Dernek binasında gerçekleştirilen toplantıda, Kurucular Kurulu Başkanı Abdullah Ören, İstişare Kurulu Başkanı Hüseyin Kayalı, İcra Kurulu Başkanı Şaban Onur, Kurucular Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Koca, eski Kurucular Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Onur, eski İcra Kurulu Başkanlarından Dursun Döngel, Basın Sözcüsü Vedat Koca ve üyeler yer aldı.

Toplantıda, denetleme kurulu ve kurucular kurulu seçimlerinin yanı sıra bir çok projeyi değerlendiren dernek yöneticileri, Karabük Yeniceliler Derneği'nin çalışma temposunu arttırdıklarını ifade ettiler. Derneğin, Kurucular Kurulu Başkanı Abdullah Ören dernek olarak bugüne kadar bir çok önemli çalışmaya imza attıklarını ifade ederek, bu hizmet çıtasını daha yukarılara taşımak için tüm ekip olarak canla başla çalıştıklarını belirtti. Ören, çoğunluğu Almanya'da yaşayan tüm Karabük Yenicelilerin derneğe destek olmalarını istedi.

HİZMET ÇITAMIZ YÜKSELECEK
İcra Kurulu Başkanı Şaban Onur'da, derneklerinin köklü ve sağlam bir iskelet üzerine oturttuklarını ifade ederek, Karabük Yeniceliler Derneği'nin her iki ülke arasında kültür köprüsü olduğunu söyledi. Başkan Şaban Onur, dernekçiliğin özveri isteyen bir görev olduğunun altını çizerek, tüm hemşehrilerini kenetlenmeye davet ederek, şunları söyledi;

“ Bugün burada eski ve yeni yönetici arkadaşlarımızla derneğimizin ileriki günlerdeki çalışmaları konusunda fikir alışverişi gerçekleştirdik. Hemşehrilerimiz adına önem arz eden bir çok çalışmanın alt yapısını kurduk. Amacımız dünkü hizmetlerimize yenilerini katarak, daha geniş kitlelere ulaşmak. Kültürümüzün tanıtımı adına bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza hız verdik. Bugüne kadar süre gelen, iftarlar, kurban bayramları, Göktepe Şenliği gibi faaliyetlerimiz devam edecek. Ayrıca, hemşehrilerimiz uzun zamandan beri gerçekleştirmediğimiz bir birlik ve kültür gecesi düzenlenmesi konusunda teklif sundular. Bu konuyu da ilgili yöneticiler ile değerlendirip sonuca bağlayacağız. Dernekçilik bir gönül işidir. Bundan önce görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle önemli faaliyetlerde bize güç katan kadın kollarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Büyük fedakarlık gösterdiler. Derneğimiz, kültür değerlerine sahip çıkarak ve kucaklayıcı ruhu ile hizmet çıtasını yükseltmek için çalışacak.”

BİR ÇOK ALANDA SÖZ SAHİBİLER
Avrupa genelinde çok sayıda Yeniceli iş adamı ve akademisyen yer alıyor. Yeniceli işadamları yaklaşık bin kişiye istihdam sağlıyor. Yeniceliler politikadan, medyaya kadar bir çok alanda söz sahibiler. Aralarında Muharrem Doğancı, İbrahim Doğancı, Hüseyin Dereli, Dursun Döngel, Orhan Buyurman, Zeki Doğancı, Coşkun Ayvacık, Halil Batak, Hüseyin Kurt, İlyas Odabaş, İlkay Odabaş ve Satılmış Koymat gibi çok sayıda işadamı ve akademisyen yer alıyor.