2015 yılında Karabük’ün tanınmış iş insanı Sedat Namal'ın Karabük Üniversitesi’nin Ovacık’ta açmayı planladığı bir Fakülte binası olarak yaptırdığı 4 katlı bina 6 yıldır adeta çürümeye bırakıldı.

Dönemin Karabük Milletvekili ve yine o dönemin TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in ricası üzerine, hayırsever iş insanı Sedat Namal tarafından Karabük’ün şirin ilçesi Ovacık’a yapılan bina 6 yıldır olduğu gibi kaldı.

FAKÜLTE BİNASI OLARAK YAPILMIŞTI

Ovacık’a, Ziraat veya Hayvancılık üzerine kurulması planlanan bir fakülte binası olarak yapılan, fakat Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından nüfus azlığı nedeniyle onay verilmedi için açılmayan fakülte binası atıl vaziyette duruyor.

Karabük Üniversitesi Rektörlüğünün YÖK’e sunduğu teklif onaylanmayınca ‘şimdi bu bina ne olacak?’ sorusu sorulmaya başlandı.

NAMAL “GÖNÜL KIRGINLIĞI YAŞIYORUM”

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz hayırsever iş insanı Sedat Namal “Bölgemizin siyaset büyüğü, devlet adamı, ağabeyim Sayın Mehmet Ali Şahin memleketi olan Ovacık’a bir fakülte açılmasını çok arzuluyordu. Fakülte binası yapma görevini de bana verdi. 2015 Yılında şu anın 5-6 Milyon TL’si olan 1 Milyon 600 Bin TL’ye 6 ayda bu binayı yaptım. Üniversite Rektörlüğü tarafıma imzalatılan protokolde bana binanın kaba inşaatını yapmam gerektiği belirtilmişti. Benim üzerime ne düştüyse yaptım. Ama maalesef 6 ayda yaptığım bina, 6 yıldır boş duruyor. Sonuçta bir mili servetin çürümesini seyrediyoruz. Gönül kırgınlığı yaşıyorum.” Dedi.

FAKÜLTE BİNASI OLMUYORSA, BAŞKA ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLEMEZ Mİ?

Ovacık halkı, YÖK Tarafından onay verilmediğinden açılamayan fakülte nedeniyle, atıl vaziyette kalan binanın bu durumdan çıkarılıp, bir başka kamu hizmeti için değerlendirilmesini istiyorlar.        
 

Editör: Haber Merkezi