Karabük'te polis ve jandarma ekiplerince 7-13 Mayıs Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" sloganıyla uygulama gerçekleştirildi.

Karabük Valisi Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ve İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş, PTT Kavşağı'ndaki uygulamaya katılarak yayalara bilgi verdi, broşür dağıttı.

Araçlar durdurularak vatandaşların yolun karşısına güvenli geçişinin sağlandığı uygulamada, emniyet kemeri kontrolü yapıldı, sürücülere yaya geçitlerinde vatandaşlara yol vermeleri uyarısında bulunuldu.

Jandarma ve polis ekipleri tarafından PTT Kavşağı'nda kurulan stantlarda, vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmaları sürüyor.

Vali Gürel, etkinlik sonrası gazetecilere, Trafik Haftası kapsamında daha güvenli bir trafik akışının sağlanması amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini söyledi.

Ramazan Bayramı'ndaki kazalara değinen Gürel, "İçişleri Bakanlığı verilerine göre, bayram süresince yaralanmalı ve ölümlü kazaların azaldığını gördük. Strateji belgesi ve eylem planı kapsamında ölümlü kazaların yüzde 50 azaltılması öngörülmekte. Bununla ilgili arkadaşlarımız sürekli sahada." diye konuştu.

Gürel, etkinliğin "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" mottosunun etkin kullanılması amacıyla yapıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Güvenli trafikle ilgili 5 hususu gündeme getirmiş olduk. Değişik yerlere afişler asıldı, broşürler dağıtıldı. Bunları sosyal medya hesaplarımızda paylaşıyoruz. Vatandaşlarımızın bu hususa duyarlılığını rica ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği bizim için önemli. Bunun için denetimler yapılıyor. Emniyet ve jandarma teşkilatımızın paydaş kuruluşlarıyla hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz, bilinç oluşturmaya çalışacağız."

Editör: Haber Merkezi